Rama: Srbija da prizna Kosovo, to bi bilo jasno rješenje na putu iz mračnog tunela ka svjetlosti

Rama je pozvao Prištinu i Beograd da nastave dijalog
158 pregleda 14 komentar(a)
Edi Rama, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Edi Rama, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.07.2017. 15:57h

Albanski premijer Edi Rama pozvao je danas Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprinijeti stabilizaciji balkanskog regiona.

Rama je naveo na društvenoj mreži Fejsbuk da bi srpsko priznanje Kosova bilo "jasno rješenje na putu iz mračnog tunela ka svjetlosti".

Rama je takođe pozvao Prištinu i Beograd da nastave dijalog.

On je pohvalio autorski tekst predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je za list "Blic" ocijenio da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

"Vrijeme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pijesak, pokušamo da budemo realni, ne dopustimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili", naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u ponedjeljak, a koji je Rama postavio danas na Fejsbuku.

Rama je naveo da "postoji dugačak put koji izlazi iz tunela teške istorije krvave okrutnosti, koju pokazuje istorija Balkana", a gdje su, kako je dodao, "posljednjih godina preduzeti koraci koje nisu zamišljali ni najveći optimisti".

Od kada je postao premijer Albanije 2013. godine, Rama je inicirao albansko-srpski dijalog, medjutim odnosi Srbije i Albanije su zategnuti zbog neslaganja o Kosovu.

Bonus video: