Tvrde da je 665 kg skanka zaplijenjenog u Neumu krenulo iz Crne Gore

Prema saopštenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), policijski službenici su na području opšine Neum sproveli operativnu akciju tajnog naziva Petrol Line
79 pregleda 2 komentar(a)
droga neum, Foto: Twitter
droga neum, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.07.2018. 16:41h

U cistjerni dubrovačkih registracuha kojom je upravljao hrvatski državljanin M.V. sinoć je u Neumu zaplijenjeno 665 kilograma genetski modifikovanee marihuane tzv. skanka, prenosi "Dubrovački vjesnik".

Prema pisanju ovog medija, droga se krenula iz Crne Gore, a krajnja destinacija je trebala da bude zapadne Evropa.

Osumnjičeni je s teretom droge uspio proći granicu na Bistrini, a presretanje se dogodilo tek kad se dokopao Neuma.

Prema saopštenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), policijski službenici su na području opšine Neum sproveli operativnu akciju tajnog naziva Petrol Line.

Tom je prilikom obavljen pretres cistjerne kojim je upravljao državljanin Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

SIPA javlja kako je pronađeno je i privremeno oduzeto 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate stvari koja svojim izgledom i strukturom podsjeća na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg.

Prema prikupljenim saznanjima, droga je bila namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe.

"Privremeno su oduzeta i tri mobilna. Vozač teretnog motornog vozila je pritvoren zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s kaznenim djelom Organizirani kriminal iz članka 250. istog zakona. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osumnjičeni će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje", kazali su iz SIPA-e, a prenose hrvatski mediji.

Preporučujemo za Vas