Rodić: Vučiću, vrijeme je da Srbiji priznaš da si očajnik i lažov

"Gostujući opet na svom omiljenom stranačkom glasilu, televiziji Pink, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prijetio je neistomišljenicima, građanima i medijima koji ga ne podržavaju, iznosio je mnogobrojne laži, a o političkim protivnicima je govorio da su "idioti"
151 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Ažurirano: 25.07.2017. 15:33h

Predsjednik Adrija Media Grupe Aleksandar Rodić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome mu je poručio da je vrijeme da Srbiji prizna da je očajnik i lažov.

"Gostujući opet na svom omiljenom stranačkom glasilu, televiziji Pink, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prijetio je neistomišljenicima, građanima i medijima koji ga ne podržavaju, iznosio je mnogobrojne laži, a o političkim protivnicima je govorio da su "idioti". Izneo je mnogobrojne obmane bez promila stida, zbog čega sam odlučio da mu odgovorim na sramne optužbe. Nijedna zemlja nema ovo što nas predvodi. Nijedna zemlja u svetu nema čoveka punog mržnje i besa na vlasti. Samo Srbija", istakao je Rodić u pismu.

On je dodao da nije povrijeđen, ali mu nije ni smešno.

"Vučiću ništa nije sveto, ni prema kome nema poštovanja, beskrupulozne laži izlaze iz njega u svakoj sekundi. Čovek koji je spreman da laže javno i o pokojnom Zoranu Đinđiću - da ga je savetovao i da je Đinđić reketirao članove stranke sa 10 posto, a svedoci, njegovi prijatelji, znaju da je slavio njegovu smrt. Da ima morala, nikada ne bi smeo da se bavi bilo kojim javnim poslom. Lustraciju, nažalost, Srbija nikad nije dočekala. Aleksandre Vučiću, odavno nisam gledao tvoje lošije izdanje i to prepoznajem kao potez očajnika. Stručnjaci bi rekli da tvoj govor tela - bes, crvenilo lica i histerične grimase - govore najbolje o tebi. Znaš i sam, učili su te tvoji milionima evra preplaćeni savetnici Izraelci kako izgleda loša neverbalna komunikacija i kako se lako prepoznaje lažov", naveo je Rodić.

Predsjednik Adrija Media Grupe je rekao i da je Vučić otpočeo novi zadatak obmane građana Srbije.

"Počeo si da ih učiš o istoriji Kosova, spreman da, za opstanak na vlasti, daš i šta ti se ne traži. Naravno da bi svako normalan podržao dijalog, da nikada više ne bude sukoba. Ali kada to predlažeš TI, koji si decenijama gurao naš narod u sukobe, mržnju, ostrašćenost, zbog čije politike i danas majke i očevi odlaze na grobove svoje dece, pitam se kako, prevarantu jedan, možeš mirno da spavaš. Doduše, i sam javno kažeš da ne spavaš skoro nikad, što mogu da razumem. Sa toliko uništenih ljudskih sudbina na savesti, koje si huškao u rat, od Hrvatske, Bosne do Kosova, nije lako zaspati. Ipak, najstrašnije u svemu što si izgovarao od tone tvojih laži jeste tvoj dubinski odnos prema ljudskom životu. Za tebe je ljudski život bezvredan, što si pokazao stavom prema ubijenim ženama i detetu u centrima za socijalni rad. Tvoje zastrašujuće izvrtanje činjenica i posprdni ton u vezi sa odgovornošću predstavnika institucija zaista su jezivi. "Dete je ubijeno u kolima, da li ćemo da kaznimo proizvođača automobila?", kažeš TI u obraćanju narodu, pokazujući koliko su ti i dalje bezvredni životi, bili oni po onim tvojim "srpskim zemljama" ili ovde, usred Beograda. To su bili najstrašniji delovi tvog monologa, nad kojim sam kao otac troje dece zanemeo i zapitao se imaš li ti uopšte, bar u tragovima, empatije u sebi? Znamo i ti i ja odgovor. Nemaš", istakao je Rodić.

On je poručio da ne vjeruje Vučiću čak i kada kaže da je 24 sata plakao zbog prebijanja brata.

"Zato što si u ta 24 sata pozvao, kao vrhovni sudija Srbije, žandarme u Vladu da im pretiš i da im se svetiš. Nisi izdržao. I pored sudskog procesa koji je u toku, doneo si i javnu presudu - brat je namerno prebijen, a američka televizija N1 nije se slučajno našla tamo u tom trenutku. Ti više i ne kriješ da si vrhovni gospodar Srbije, jači od bilo koje institucije, u kojoj, svedoci smo, pravosuđe, policija, Poreska uprava rade po tvom ličnom nalogu. Kukaš zato što svojim izveštavanjem ukazujemo na sve posledice tvoje diktature na društvo, koje si potpuno urušio. Vladaš više od pet godina i imaš još pet ispred sebe, a i dalje se kriješ iza "žutih". Možda je vreme da prestaneš da se kriješ iza drugih i priznaš sve svoje neuspehe, zašto ti zemlja liči na partijski ćar koji su međusobno podelile tvoje dahije. Napao si opet Adrija medija grupu a da ni ti ni tvoja Poreska uprava niste u stanju da navedete nikakav dug, osim vaših izmišljenih teorija zavere. Kažeš da je za dva i po miliona evra, koje ja kao dugujem, moglo da se "izgradi 20 vrtića, obnovi Kraljevo, povećaju plate i penzije"...", napisao je Rodić u otvorenom pismu Vučiću.

Rodić je upitao Vučića da li on veruje da su građani Srbije glupi?

"Da ne znaju da je za 20 vrtića potrebno 40 miliona evra, što si, ipak, radije poklonio svojim Arapima. Da, zato što su Arapi imali prednost nad svim što je urađeno u Beogradu, imaš samo da pokažeš neke obnovljene fasade i šetalište na Savi, takođe urađeno za potrebe biznisa Arapa. Ti isti "žuti" pre tebe izgradiše desetine obdaništa i škola, dva mosta, a ti samo fasade. Zato i ne smeš da raspišeš beogradske izbore, jer znaš koliko ste jadan ili nikakav posao uradili. Sve što si rekao na Pinku, jasno je da je bila laž. Svaka reč koju izgovaraš je obmana. Zakukao si kako te brane samo Vučićević, Mitrović, Lađević, Milovanović, Vulin, Stefanović i Đuka. Naravno da niko ne želi da učestvuje u tvom kriminalnom napadu na nas, jer znaju da zloupotrebljavaš zakon. Jedino je lepo videti ko ti pravi društvo, jer znaš onu narodnu "s kim si takav si". Jutros me tvoj poltron Marko Đurić proglasio za lidera opozicije, opet na stranačkoj televiziji. Vi se, izgleda, toliko plašite, znajući koliku snagu ima istina koju objavljujem o svima vama, da ste u stanju da svakog minuta nove laži objavljujete", piše u Rodićevom pismu Vučiću.

Rodić tvrdi da je sve ovo što je napisao i, što će Vučić opet čitati desetak puta, Vučića stavlja u poziciju da je vrijeme da Vučić prizna da je i očajnik i lažov.

"Jednoga dana, u Srbiji koja će biti pravna država, odgovaraćeš za sva kriminalna dela. Za sada ti jedino preostaje da nastaviš da jašeš medije i obmanjuješ javnost. Moraćeš, ipak, još da se trudiš da ti neko i poveruje. Nije dovoljan Pink, skoči opet kod Milomira Marića i budi happy, verujući da će 1.000 puta ponovljena laž postati istina. Ali neće. Znaš kako su prošli oni pre tebe koji su to mislili...", zaključio je Rodić u otvorenom pismu Vučiću.

Bonus video: