Pet mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića: Bez pomaka u istrazi i pored obećanja

Predsjednik Srbije Aleksandrar Vučić najavio je u četvrtak da ce narednih dana iznijeti neke inforacije o ubistvu Ivanovića
70 pregleda 2 komentar(a)
Oliver Ivanović, Foto: Beta-AP
Oliver Ivanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.06.2018. 06:52h

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici prije tačno pet mjeseci, a ubice su i dalje nepoznate bez obzira na obećanja čelinika Srbije i Kosova da će ubistvo biti rasvl,etljeno.

Funkcioner GI SDP Ksenija Božović rekla je agenciji Beta da ni članovi porodice ubijenog Olivera Ivanovića, a ni njegovi najbliži saradnici nemaju nikakve informacije o toku istrage.

"Proslo je 150 dana od ubistva, a niko nam nije javio ništa, ne znamo i nemamo ni jedan jedni detalj o toku istrage, ni mi ni porodica", rekla je Božovićeva.

Po njenim riječima, razočaranje u istragu i ishod istrage povećala je i nedavna izjava predstavnika Kfora da će se uključiti u proces ako budu pozvani.

"Nama nije bitno da li će istragu voditi srpski, kosovski ili međunarodni organi, važno nam je da se istina o ubistvu otkrije", rekla je Božović koja smatra da je sasvim neprofesionalno ako neko tek sada treba da poziva Kfor.

Božović je izrazila nezadovoljstvo što im nadležni ni nakon pet mjeseci nijesu vratili "risiver" koji je odnet tokom uviđaja.

"Ako su imali šta da vide, mogli su da vide za pet mjeseci i da nam vrate odnijetu opremu", rekla je ona i dodala da danas svi žale što sami nijesu pogledali snimke prije nego što ih je policija odnijela.

Prištinsko Tužilaštvo navelo je, kako je krajem maja saopštila Božović, da kamere na prostorijama GI SDP pred kojima je ubijen Ivanović, nijesu snimile ništa, jer su u kvaru bile 12 dana, a proradile su tek 10 minuta nakon ubistva.

Predsjednik Srbije Aleksandrar Vučić najavio je u četvrtak da ce narednih dana iznijeti neke inforacije o ubistvu Ivanovića.

"Neću sada da govorim o tome, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i o drugim slučajevima vezanim i za Ivanovića i za neke druge stvari. Pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama koje saznaju", kazao je Vučić.

Božovićeva je povodom te izjave dodala da porodica i saradnici Ivanovića očekuju da čuju svaku relevantnu informaciju o ubistvu.

I predsjednik Kosova Hašim Tači najavljivao je da će se ubice brzo otkriti uz opasku da će to nekoga boljeti.