Unuk Envera Hodže osuđen na deset godina zatvora

Ermal Hodža i njegovi saučesnici uhapšeni su januara 2015. u policijskoj operaciji tokom koje je zaplijenjeno 120 kilograma kokaina i 68 kilometara južno od Tirane pronađena laboratorija za obradu droge
65 pregleda 1 komentar(a)
zatvor, Foto: Shutterstock.com
zatvor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.07.2017. 10:34h

Ermal Hodža, unuk bivšeg albanskog komunističkog vođe Envera Hodže osuđen je na deset godina zatvora zbog trgovine kokainom, navodi se u saopštenju suda podijeljenom danas medijima u Tirani.

Ermal Hodža (42) je dio grupe od devet osoba, među kojima su dva Kolumbijca, osuđenih na zatvorske kazne od 10 do 13 godina.

Oni su proglašeni krivim za pripadnost kriminalnoj grupi u trgovini kokainom porijeklom sa Kube, preko Albanije ka zemljama Zapadne Evrope.

Ermal Hodža i njegovi saučesnici uhapšeni su januara 2015. u policijskoj operaciji tokom koje je zaplijenjeno 120 kilograma kokaina i 68 kilometara južno od Tirane pronađena laboratorija za obradu droge.

Hodža i drugi uhapšeni su u januaru 2015. zbog sumnje da su stvorili i upravljali kriminalnom grupom koja je krijumčarila kokain u zapadnu Evropu. Policija je tada zaplijenila 120 kilograma droge, novac i oružje.

Ermal je najstariji unuk Envera Hodže koji je vodio Albaniju od 1944. do svoje smrti 1985. godine.

Bonus video: