Kurir: Naredili da nas kriju na kioscima

"Iako "Adrija medija grupa" (AMG) ima potpisan ugovor sa distributerima kako da pozicioniraju Kurir na svojim prodajnim mjestima, oni ugovor svjesno krše zbog prijetnji kojima su izloženi"
390 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2017. 07:54h

"Adrija medija grupa" tvrdi da po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, distibuteri novina "kriju" dnevne novine "Kurir" na kioscima.

Obilaskom velikog broja kioska u Beogradu, kako navode iz "Adrija Medija grupe", i sami su se uvjerili da je "Kurir" "sklonjen" sa mjesta na kojima bi trebalo da se nalazi.

"Iako "Adrija medija grupa" (AMG) ima potpisan ugovor sa distributerima kako da pozicioniraju Kurir na svojim prodajnim mjestima, oni ugovor svjesno krše zbog prijetnji kojima su izloženi. Distributeri Futura plus a.d. Beograd i Štampa sistem d.o.o. Beograd, koji posluju u okviru Moj kiosk grupe, krše ugovorom definisanu obavezu da između ostalog dnevni list Kurir mora biti pozicioniran tako da se čitava naslovna strana vidi i da bude okrenuta ka kupcu. "Adrija medija grupa" upozorava distributerske kuće sa kojima ima potpisane ugovore da će preduzeti sve neophodne radnje i aktivnosti kako bi zaštitila svoje interese", saopšteno je iz AMG.

Iz AMG ističu da će "uprkos svim režimskim preprekama i namjernom minimiziranju uticaja lista Kurir", i dalje nastaviti da se bave novinarstvom na najprofesionalniji način "ne štedeći od kritike nikoga, pa ni režim Aleksandra Vučića".

Galerija

Bonus video: