Tači: Dijalog sa Srbijom je državni prioritet

Tači je dodao da je dijalog državni prioritet i da će se raditi na tome da državne institucije budu ujedinjene po tom pitanju
0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta-AP
Hašim Tači, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.07.2017. 07:54h

Predsjednik Kosova Hašim Tači saopštio je da će danas "u sklopu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati i razmijeniti početne ideje o načinu nastavka dijaloga u novoj fazi, kao i o ciljevima" koji treba da se postignu u dijalogu.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Tači je dodao da je dijalog državni prioritet i da će se raditi na tome da državne institucije budu ujedinjene po tom pitanju.

Tači je pozvao političke partije na Kosovu na jedinstvo.

"Uzimajući u obzir mnoge obaveze koje su pred novim institucijama i koje treba da se formiraju bez gubljenja vremena, pozivam na jedinstvo sve političke partije i institucije Republike Kosova u interesu od državnog značaja", napisao je Tači na Fejsbuku.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini saopštila je da će na neformalnom sastanku danas u Briselu "Vučić i Tači razmijeniti stavove o nastavku dijaloga za normalizaciju odnosa, kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana".

Bonus video: