Vučić: Nema pritisaka sa strane zbog sastava Vlade

Vučić je isakao da na njega niko nije vršen nikakav pritisak, "ni iz jedne vlade ili ambasade"
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.06.2017. 10:52h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao predsjednik najveće stranke upoznat sa sastavom vlade na čelu sa Anom Brnabić i da nije imao nikavih primjedbi. Vučić je nakon otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2017." u Beogradu, rekao da je Vlada napravljena "još ranije" i se radi o manjim izmjenama. On je kazao da je razgovarao s mandatarkom i da je ona prije svega ta koja treba da drži finansijsku disciplinu. Vučić je isakao da na njega niko nije vršen nikakav pritisak, "ni iz jedne vlade ili ambasade". Predsjednik je kazao da će očekivani period završiti sa suficitom od 20 milijardi dinara iako je bio predviđen deficitom od 600 miliona, i dodao da će se državna kasa unapređivati. Kako je dodao, ostale su strukturne reforme za javna preduzeća. Komentarišući naoružavanje Hrvatske savremenim lovačkim avionima, Vučić je kazao da Hrvatska ima pravo da se naoružava i poželio im uspjeh, navodeći da njega niko ništa nije pitao. "Naše je da mi budemo sigurni i obezbijedimo građane Srbije", kazao je on. Govoreći o kritikama na predlog Gradske vlasti da se na Ušću podigne jarbol visine 120 metara sa zastavom Srbije, Vučić je rekao da bi voleo da Beograd dobije jedan takav simbol i da ne vidi zbog čega to nekome smeta. Kako je istakao, o tome će odlučivati gradske vlasti, uprkos željama Povjerenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Vučić: Nije bilo pritisaka zbog Vulina

Vučić je negirao da su postojali pritisci iz nekih stranih ambasada da se odustane od imenovanja Aleksandra Vulina za novog ministra odbrane.

On je rekao da sve i da je bilo pritisaka, on im ne bi podlegao, ali da ne želi da izigrava heroja i da kaže da je pritisaka bilo, kada to nije slučaj. Pojedini dnevni listovi objavili su da se SAD protive najavljenom imenovanju Vulina za novog ministra odbrane i da je američki ambasador Kajl Skot zbog te informacije navodno bio veoma nervozan, kao i da je ocijenio da to nije dobro rješenje.

Bonus video: