Kolindi Grabar Kitarović pozlilo na misi u Zagrebačkoj katedrali

"Misi za domovinu" u Zagrebačkoj katedrali, koju je predvodio kardinal Josip Bozanić, prisustvovali su i predsjedavajući Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković
65 pregleda 3 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.06.2017. 15:26h

Predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović pozlilo je na misi koja se u Zagrebačkoj katedrali održavala povodom Dana državnosti i morala je da izađe, javila je televizija N1.

"Misi za domovinu" u Zagrebačkoj katedrali, koju je predvodio kardinal Josip Bozanić, prisustvovali su i predsjedavajući Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković.

Portparol predsjednice Luka Đurić je izjavio da je sve u redu, ali se predsjednica Hrvatske na misu nije vratila. Navodi se da se ona prije nekoliko dana požalila na višemjesečne bolove u vratnom dijelu kičme zbog kojih mora da ide na intenzivnu fizikalnu terapiju, a N1 saznaje da joj je pozlilo od bolova.

Đurić je kazao da hrvatska predsjednica zbog toga neće ići na prijem u Islamski centar, ali bi svečani prijem koji ona organizuje večeras povodom Dana državnosti trebao da se održi u skladu sa planovima.

Grabar Kitarović otišla je iz katedrale prije kraja mise jer je osjetila slabost uzrokovanu bolovima u kičmi, saopštio je Kabinet predsjednice.

Kako se navodi, ona se oporavila i nastaviće aktivnosti prijemom u Predsjedništvu povodom dana državnosti.

Uoči inauguracije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koja je održana u petak mediji su pisali da Kolinda Grabar Kitarović neće doći u Beograd na inauguraciju upravo zbog bolova u leđima i kako bi išla na terapiju. Ipak, hrvatska predsjednica je bila na inauguraciji.

Turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu je takođe pozlilo danas, dok je bio na molitvi u džamiji povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama.

Bonus video: