Više hiljada ljudi tražilo 'Pravdu za Davida'

"David Dragičević je bio dijete ljubavi, voljen i pažen, student dva fakulteta - Elektrotehničkog u Banjaluci i IT akademije u Beogradu. Njegovim ubistvom, ubili ste budućnost ove države"
139 pregleda 0 komentar(a)
pravda za davida, Foto: Twitter
pravda za davida, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.07.2018. 12:35h

Više hiljada građana Banjaluke i drugih bosanskohercegovačkih gradova okupilo se u subotu na Trgu Krajine u Banjaluci na protestnom skupu pod nazivom "Pravda za Davida" (Dragičevića). Još jednom je zatraženo od institucija da se rasvijetli misteriozna smrt ovog 21-godišnjeg mladića i da se pronađu njegove ubice.

Davidov otac, Davor Dragičević, poručio je da se radi o skupu ne samo za Davida već i za svu tragično stradalu djecu u Bosni i Hercegovini.

"David Dragičević je bio dijete ljubavi, voljen i pažen, student dva fakulteta - Elektrotehničkog u Banjaluci i IT akademije u Beogradu. Njegovim ubistvom, ubili ste budućnost ove države", istakao je Dragičević poručivši vlastima da, ukoliko do oktobra ne riješe ubistvo njegovog sina, izbora neće biti.

Okupljenima su se obratili i Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva, kao i Spasenija Aranđelović, majka takođe tragično nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

"Mi smo legalisti i nama treba pravna država i pravda jer i ubistvo mog sina se pokušava prikriti", poručio je Muriz Memić najavivši da će nakon izricanje presude održati protesti i u Sarajevu.

"Pravda za Davida, Pravda za Dženana, pravda za Danijelu, pravda za našu djecu, pravda za sve nas... idemo do kraja", poručili su Davor Dragičević i Muriz Memić.

Skup je protekao bez incidenata a na obezbjeđenju pored redara nalazio se i veliki broj policijskih službenika.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na zahtjev Policijske uprave Banjaluka donio je naredbu da se u subotu privremeno zabrani točenje alkohola i rad ugostiteljskih objekata u centru grada, prenosi Slobodna Evropa.

Bonus video: