Rodić: Ujedinimo se i vratimo slobodu, dostojanstvo i demokratiju u Srbiju

Na televiziji Pink, "poznatoj kao 'fleka' Aleksandra Vučića", navodi predsjednik Adria medija grupe u čijem je vlasništvu i list Kurir, "od jutra do mraka u programu se ređaju različiti Vučićevi plaćeni analitičari"
63 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Rodić
Aleksandar Rodić
Ažurirano: 09.06.2017. 14:10h

Aleksandar Rodić, predsjednik Adria medija grupe u čijem je vlasništvu i list Kurir, kazao je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obrušio na njega svim sredstvima otkako je objavio da će se politički angažovati.

"Mašinerija našeg diktatora uključila se u borbu protiv mene na svim poljima. Na svim kioscima i najvećem broju televizija samo je moj lik, kao na potjernici. To je najbolji pokazatelj u kakvom sistemu zaista živimo," rekao je Rodić.

Napadi koje režira Vučić

"Prvo nas stranačka policija i službe bezbjednosti prate i prisluškuju, a saopštavaju javno da to ne rade. Ipak, u istom danu sami sebe demantuju jer novinara Dejana Anđusa, čovjeka s naše naslovne strane koji je progovorio o privatnoj vojsci Aleksandra Vučića, privode i saslušavaju u BIA," navodi Rodić.

Kako je rekao, hajka ne bi bila kompletna da se u nju nije uključio i Nebojša Stefanović, šef policije, "ali u svojstvu stranačkog aparata, koji se "ohrabrio” da kao SNS prijeti da ću biti uhapšen i time još jednom dokumentovao da Vučić zloupotrebljava ministarstvo “sile” protiv političkih protivnika."

Na televiziji Pink, "poznatoj kao 'fleka' Aleksandra Vučića," navodi Rodić, "od jutra do mraka u programu se ređaju različiti Vučićevi plaćeni analitičari."

"Svi spremni da odrade “apanaže” koje dobijaju od Jelene Trivan u Službenom glasniku kao urednici, ili od Vučićevog kuma Gorana Veselinovića u restoranu “Džeri”, pa sve do svojih novih funkcija u UO RTS, i da ne nabrajam dalje. Svi ti vajni analitičari znaju da radeći za Vučića rade protiv Srbije. Ipak, nemaju problem s moralom dok sjede kod vođe u kabinetu i dok im diktira šta i kako treba da objasne u medijima i kojim epitetima da nazovu kritičare vlasti," kazao je vlasnik Kurira.

Na televiziji u vlasništvu Željka Mitrovića, dodaje Rodić, takođe se pojavljuju i nekadašnji urednici Kurira, sada naprednjačkog Srpskog telegrafa, "koji svoju neobrazovanost i nespretnost prikazuju u svojevrsnom humorističnom nastupu".

"Kao taoci Aleksandra Vučića spremni su da izmisle sve što bi se vođi dopalo i pomalo otužno djeluje dok se preznojavaju i češkaju pod reflektorima izgovarajući neistine. Govor tijela uvijek lijepo pokaže kad neko laže. Optužujući mene, oni non-stop optužuju sebe, jer su ipak oni deceniju uređivali novine. Ipak, kad vođa naredi, i to se radi," rekao je on.

"Još jedna grupa medija, B92 i Prva, koje imaju istog vlasnika, na primjer, optužila nas je da nismo ispoštovali neke dogovore o saradnji, pa su nas baš tog dana izbacili iz pregleda štampe, kada je volšebno baš Vučić pominjan u negativnom kontekstu. Ovom kompanijom i spregom direktorke s Aleksandrom Vučićem tek ćemo se baviti, jer osim informacija imamo i zanimljive fotografije," dodaje Rodić.

Ogolimo diktatora

U onoj drugoj “antivučićevoj“ Srbiji, smatra Rodić, i dalje "vlada samozadovoljstvo kako su svi oni sjajni, kako baš oni rade najznačajniji posao ukazivanja na stvarnost Srbije ogovarajući Vučića na porodičnim skupovima ili tvitujući."

"Nisu oni nikad krivi ni za šta, nisu oni kao bijeli listići doveli Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića na vlast. Ne, oni su uvijek bezgrešni i kao takvi neće prihvatiti da neko drugi ponese dio tereta borbe protiv diktatora, jer licencu za tu borbu posjeduju valjda samo oni. Ako je tako, Vučić može da vlada naredne dvije decenije," kazao je on.

Kako je rekao, njegova uređivačka politika nije po volji intelektualaca u Beogradu, koji, kako smatra, ne razumiju da tabloidi postoje svuda u svijetu i da imaju isti sistem objavljivanja informacija, ali ga je ipak sam iznenadila površnost i osuda kada se usudio da piše Vučiću.

"Kažu, ne vjeruju mi. Zar u ovom potpunom mraku u kome živimo nije normalno podržati nekoga ko će ogoliti diktatora? Da li treba da kleknem kao Vili Brant? Ne, naravno, jer iza nas i moje porodice postoji toliko poteza koji su mijenjali Srbiju nabolje i zbog kojih smo plaćali visoku cijenu. Odlazak u arhivu umjesto cinizma bio bi poželjan. Izađite iz svojih ušuškanih okruženja u kojima možete nastaviti da ga napadate, ali bez efekta. Za rezultat je ipak potrebno da neko objasni većinskom narodu Srbije gdje žive i ko ih predvodi. Naši novinari odavno objavljuju najhrabrije priče, uživo prenose demonstracije dok sve televizije to skrivaju... Ne, ne morate tapšati, ali je važno da se ostvari cilj koji nam je zajednički," kazao je vlasnik Kurira.

Danas se, dodaje on, ne postavlja pitanje da li je nešto dovoljno dobro, već koliko je loša vlast.

"Od danas moramo pokazati zajedništvo protiv jednopartijskog sistema koji razara Srbiju. Sklonimo ono što nas razlikuje i ujedinimo se da vratimo slobodu, dostojanstvo i demokratiju u Srbiju," zaključio je Rodić.

Bonus video: