SNS: Vučić da predloži mandatara, svi naši poslanici će glasati za njega

"Vučić je kao predsjednik Vlade ostavio Srbiju stabilnom u političkom i finansijskom smislu. Takva politika nam i treba u budućnosti", rekla je članica Predsjedništva SNS Maja Gojković
0 komentar(a)
Maja Gojković, Foto: Betaphoto
Maja Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.06.2017. 17:22h

Predsjedništvo Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno je odlučilo danas na sjednici da predsjednik Srbije i lider te partije Aleksandar Vučić bude taj koji će predložiti mandatara za sastav Vlade Srbije.

"Vučić će u zakonskom roku izaći sa konkretnim imenom koje će biti njegov predlog za mandatara Vlade Republike Srbije. Možemo da očekujemo sjednicu Skupštine Srbije o tome prije njegove inauguracije", rekla je članica Predsjedništva SNS Maja Gojković poslije sjednice.

Ona je istakla da će svi poslanici SNS glasati za njegov predlog mandatara za sastav Vlade Srbije, navodeći da će zemlja u junu dobiti novog premijera.

"Vučić je kao predsjednik Vlade ostavio Srbiju stabilnom u političkom i finansijskom smislu. Takva politika nam i treba u budućnosti", rekla je Gojković.

Maja Gojković je rekla da su skoro svi članovi predsjedništva SNS učestovali u diskusiji o tome ko bi bio najbolji premijer.

"Srbiji je u ovom momentu važno da bude stabilna zemlja i da nastavimo sa politikom povećanja BDP-a i smanjenja javnog duga", rekla je Gojković, koja je i predsjednica Skupštine Srbije.

Ona je rekla da SNS želi da nastavi saradnju sa svim strankama koje su sa njima izašle na izbore, a posebno žele da prodube odnose sa Socijalističkom partijom Srbije.

Sjednica Predsjedništva SNS trajala je oko dva časa.

Bonus video: