Varali ljude preko Facebooka lažnim dojavama o utakmicama, "zaradili" milione

Policija je pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu
170 pregleda 8 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.06.2017. 15:31h

U Foči je uhapšeno 17 osoba za koje se sumnja da su prevarili 300 osoba za višemilionsku sumu.

Oni su osumnjičeni da su preko Facebooka i drugih društvenih mreža objavljivali namještene utakmice i dovodili u zabludu oštećene osobe koje su im na račun uplaćivali novac.

Policija je pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku, kazao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

"Oštećeno je više od 300 osoba i pretežno su to osobe s prostora bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, a šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela u ovoj fazi istrage je višemilionska. Osumnjičeni su putem Facebooka i drugih društvenih mreža objavljivali namještene utakmice i dovodili u zabludu oštećene osobe koje su na njihov račun uplaćivale određene novčane iznose", rekao je Kostović. On je potvrdio da je riječ o mlađim osobama, te da je ovo tek početak akcije. "Policijska uprava Foča posjeduje operativna saznanja da se na području opštine ovom vrstom krivičnih djela bavi veći broj osoba, a putem Interpola MUP Republike Srpske prima prijave koje prosljeđuje na teren i obavještava tužilaštvo", dodao je Kostović.

Bonus video: