ISPALIO TRI METKA

Skoplje: Čovjek koji je pucao na bivšeg ministra je djed preminule djevojčice?

Kako javlja MIA, prema riječima svjedoka, Lj. S. je ispalio tri hica na Todorova, s leđa. Obezbjeđenje je hitro reagovalo i gurnulo napadnutog ministra u stranu, a potom savladalo napadača. Todorov je evakuisan i nema izvještaja o tome da je povrijeđen prilikom napada, navodi MIA
0 komentar(a)
Nikola Todorov, Foto: Screenshot (YouTube)
Nikola Todorov, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.06.2017. 19:29h

Mediji bliski SDSM navode da je napadač na ministra zdravlja Makedonije Nikolu Todorova djeda djevojčice koja je 2015. umrla od skolioze kada je imala 10 godina.

U Skoplju je danas pucano na bivšeg ministra za zdravstvo Makedonije Nikolu Todorova, ali napadač nije uspio da ga pogodi.

Kako javlja MIA, prema riječima svjedoka, Lj. S. je ispalio tri hica na Todorova, s leđa. Obezbjeđenje je hitro reagovalo i gurnulo napadnutog ministra u stranu, a potom savladalo napadača. Todorov je evakuisan i nema izvještaja o tome da je povrijeđen prilikom napada, navodi MIA.

Smrt djevojčice bila je tema užarene političke debate SDSM-a, koji je optužio Todorova da je namjerno odlagao dostavu potrebnih finansijskih sredstava za njenu operaciju, navodi MIA.

Ministarstvo tvrdi da novac nikada nije bio problem i da su pokušali sve što je u njihovoj moći da pronađu adekvatnu ustanovu koja bi odradila operaciju, jer je njen slučaj bio veoma ozbiljan.

SDSM je u saopštenju osudilo napad na Todorova, rekavši da je neoprostivo koristiti vatreno oružje i pokušati ubistvo, bez obzira na razlog.

VMRO-DPMNE saopštava da je pokušaj ubistva njihovog člana rezultat destruktivne politike koju promoviše SDSM i njen lider i novi premijer Zoran Zaev.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije identifikovalo je napadača kao 60-godišnjeg Lj. S. iz sela Donlo Kalaslari u blizini Velesa.

Napadač je čekao da Todorov napusti zgradu Ministarstva zdravlja na dan kada je poziciju zvanično predao novoizabranom ministru zdravstva Arbenu Taravariju..

Makedonska televizija je ranije danas navela da, prema nezvaničnim informacijama, napad nema političku pozadinu.

Visoki funcioner VMRO-DPMNE Nikola Todorov prije dva dana podnio ostavku na mjesto poslanika u Sobranju Makedonije.

Gruevski optužio Zaeva, neke novinare i NVO

Lider opozicione VMRO-DPMNE i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski optužio je danas novog premijera i lidera SDSM Zorana Zaeva, neke nevladine organizacije i pojedine novinare da su direktno odgovorni za podstrekivanje napada na Todorova.

Gruevski je na konferenciji za novinare rekao da je taj napad nedvosmisleni i planirani atentat na Todorova, koji je, kako je rekao, zajedno sa članovima porodice proteklih godina bio izložen stalnim prijetnjama.

Nazivali su ga, kazao je, "ministrom smrti", samo da bi narod okrenuli protiv VMRO-DPMNE.

"VMRO-DPMNE je napadnuta sa svih strana, ovo je prljava kampanja i podstrekivanje. Ovo je sramota za državu i demokratiju. Odgovornost za to snose svi koji potpiruju ovakve destruktivne aktivnosti", rekao je Gruevski.