Iz Rusije u Srbiju vraćeno 13,6 tona junetine

U Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije Beti je rečeno da meso iz Rusije nije vraćeno zbog toga što je zaraženo, već zbog administrativnih procedura
81 pregleda 0 komentar(a)
meso, Foto: Shutterstock.com
meso, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.05.2017. 09:51h

Ruska fitosanitarna inspekcija (Rosseljhoznadzor) vratila je u Srbiju više od 13,6 tona sveže junetine bez kostiju koja je stigla u Kalinjingradsku oblast, prenose ruski mediji.

Kako se navodi, prema deklaraciji je junetina zaražena kožnim virusom kojim obolijeva rogata stoka uvezena iz fabrike proizvođača broj 491 iz Srbije.

U skladu sa ukazom Rosseljhoznadzora od 22. jula 2016. godine, zbog registracije izvora tog virusa na teritoriji Srbije, uvedena su privremena ograničenja na uvoz mesa rogate stoke iz Srbije.

U aprilu 2014. godine zbog pronalska štetnih materija u mesu, Rosseljhoznadzor je uveo pojačanu laboratorijsku kontrolu za proizvodnju srpskog preduzeća broj 491 (kompanija Big bul iz Bačinaca kod Šida).

U Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije Beti je rečeno da meso iz Rusije nije vraćeno zbog toga što je zaraženo, već zbog administrativnih procedura.

"Meso nije zaraženo nikakvim virusom, već je pošiljka vraćena zbog toga što dokumentacija nije bila usaglašena sa ruskim propisima", naveli su u Upravi.

Bonus video: