Zaev: Izvinio sam se Vučiću, nismo pričali o agentu u Sobranju

MIA je prenijela da je Vučić rekao da je "Zaev bio korektan", da Srbija želi da ima dobre odnose sa Makedonijom
0 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2017. 10:19h

Mandatar i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je u Briselu da se izvinio srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, prenosi Tanjug.

"Žalim zbog nesmotrenosti nas političara što se dešava prijie, za vrijeme ili poslije izborne kampanje. To je bio trenutak moje nepažnje", rekao je Zaev i ponovio potrebu unaprjeđenja saradnje Makedonije i Srbije.

Zaev je rekao da se tokom sinoćnjeg susreta rukovao sa srpskim premijerom, te da vjeruje da će Makedonija i Srbija, pored rada na jačanju evropske perspektive cijelog regiona raditi i na unaprjeđenju međusobne saradnje.

MIA je prenijela da je Vučić rekao da je "Zaev bio korektan", da Srbija želi da ima dobre odnose sa Makedonijom.

"I imaćemo ih", poručio je Vučić.

Lider SDSM Zoran Zaev rekao je prošle nedjelje da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji.

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susjedi govore o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1, uz ocjenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore.

Nije bilo razgovora o ulozi Živaljevića u Sobranju

Zaev je izjavio da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o prisustvu srpskog diplomate Gorana Živaljevića u Sobranju Makedonije tokom upada nasilnih demonstranata 27. aprila.

"Nismo razgovarali o tome. Razgovarali smo o saradnji. Vjerujem da će zajednički službe Makedonije i Srbije riješiti to pitanje", rekao je Zaev nakon večere balkanskih premijera u Briselu.

Kako prenose makedonski mediji, srpski premijer Aleksandar Vučić opravdao je prisustvo diplomate i oficira BIA Gorana Živaljevića u Sobranju.

"Njegov posao je da izvještava iz te zemlje", rekao je Vučić.

Da je Goran Živaljević, oficir BIA i savjetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, za vrijeme upada nasilnih demonstranata bio u Sobranju Makedonije objavio je istraživački tim Televizije Telma i dnevnika Koha.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

Bonus video: