Dačić: Male su šanse da budem premijer Srbije jer me na Zapadu smatraju za Putinovog čovjeka

"Očekujem da će se intenzivirati razgovori o budućoj vladi i da će premijer Vučić, kao lider Srpske napredne stranke, koja je okosnica Vlade Srbije, iznjeti svoj predlog za premijera, koji ćemo mi podržati", rekao je Dačić
5 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.05.2017. 08:03h

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su "male šanse" da bude novi premijer Srbije, jer, kako navodi, iako je "srpski čovjek", kod Zapada je okarakterisan kao čovjek ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dačić je rekao da još nije razgovarao sa aktuelnim premijerom i novoizabranim predsjednikom Aleksandrom Vučićem o tome ko će biti novi premijer.

"Očekujem da će se intenzivirati razgovori o budućoj vladi i da će premijer Vučić, kao lider Srpske napredne stranke, koja je okosnica Vlade Srbije, iznjeti svoj predlog za premijera, koji ćemo mi podržati", rekao je Dačić.

Upitan da li će se Vučić možda predomisliti i raspisati vanredne parlamentarne izbore, Dačić je rekao da niko još nije najavio mogućnost prijevremenih republičkih izbora, ali da je, ako ih bude bilo, SPS spremna.

Bonus video: