Pretučena Arbana Džara, bivša urednica Zerija i novi član DPK

Ona je s teškim povredama prebačena u Urgentni centar Kliničko bolničkog centra, odakle je nešto kasnije otpuštena, javljaju danas mediji
61 pregleda 1 komentar(a)
Arbana Džara, Foto: Wikimedia.org
Arbana Džara, Foto: Wikimedia.org
Ažurirano: 13.05.2017. 09:38h

Prištinski mediji su javili da je nešto posle ponoći ispred svog stana u Prištini pretučena Arbana Džara, bivša glavna i odgovorna urednica dnevnika Zeri, koja je prije nekoliko dana pristupila Demokratskoj partiji Kosova (DPK).

Ona je s teškim povredama prebačena u Urgentni centar Kliničko bolničkog centra, odakle je nešto kasnije otpuštena, javljaju danas mediji. Napad na Džaru su osudili predstavnici asocijacija novinara Kosova i mnoge ličnosti, među kojima je i zamjenik predsjednika DPK i kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

“Duboko sam uznemiren zbog ovog kukavičkog napada. Šokiran sam da se to može dogoditi ženi, majci i prije svega smjeloj aktivistkinji koja se nije ustručavala da svih ovih godina smjelo i otvoreno kaže šta misli. Nismo uspjeli da zaštitimo ženu koja izražava drugačije mišljenje”, napisao je Hodžaj na fejsbuku i pozvao organe reda da preduzmu mjere na rasvjetljavanju napada.

Arbana Džara je dobitnica mnogih novinarskih priznanja, a 2015. godine američki državni sekretarijat dodijelio joj je nagradu za smjelost i istraživačko novinarstvo.

Prošle nedelje predsjednik DPK Kadri Veselji je predstavio Džaru kao jednu od najznačajnih ličnosti koje su se pridružile ovoj stranci.

Bonus video: