Prijetili vješanjem Šekerinskoj i Zaevu: "Rolka za Radu, za Zokija kravata"

Kada su demonstranti pristigli pred zgradu parlamenta redari su odstranili taj transparent, koji je završio na drvetu preko puta Sobranja
71 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2017. 19:42h

Na protestima Građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" u Skoplju večeras se pojavio transparent na kojem se lideru SDSM i parlamentarne većine Zoranu Zaevu i njegovoj zamjenici Radmili Šekerinskoj prijeti vješanjem.

Na transparentu su bile nacrtane tri omče uz poruku "Rolka za Radu, za Zokija kravata", prenijeli su lokalni mediji.

Kada su demonstranti pristigli pred zgradu parlamenta redari su odstranili taj transparent, koji je završio na drvetu preko puta Sobranja.

Tokom nasilnog upada demonstranata inicijative "Za zajedničku Makedoniju" 27. aprila u Sobranje, među kojima je bilo i maskiranih osoba, povrijeđeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima su bili i Zaev i Šekerinska, koja je jedno vrijeme poslije toga nosila "medicinsku kragnu".

Na protestima, koji su održani 71. put, uključujući i vikend - hepeninge, prema procjenama izvještača učestovovalo je nekoliko stotina do par hiljada ljudi.

Demonstranti koji smatraju da treba spriječiti da parlamentarna većina okupljena oko SDSM formira vladu uobičajeno su protest počeli ispred zgrade Vlade Makedonije, a završili ga ispred Sobranja.

Okupljeni su tražili održavanje novih vanrednih parlamantarnih izbora i uzvikivali poruke podrške predsjedniku Makedonije Đorđu Ivanovu, zahtijevajući da ostane pri stavu da ne dodijeli mandat za formiranje vlade Zoranu Zaevu, kandidatu parlamentarne većine za premijera.

Bonus video: