U pomorskoj nesreći kod Dubrovnika poginule dvije osobe

Službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" sudario se u Koločepskom kanalu sa gumenom brodicom nepoznate registrarske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, njih ukupno devet
97 pregleda 5 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.04.2017. 06:41h

Dvije osobe su poginule, a za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u utorak veče sudarili službeno vozilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa više članova posade.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" sinoć u 21.20 časova sudario se u Koločepskom kanalu sa gumenom brodicom nepoznate registrarske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, njih ukupno devet.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljet, prenosi Jutarnji.hr.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim povredama, a dvije su pronađene mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

U akciju za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik sa ljekarskom pratnjom, službeni policijski brod i motorni trajekt.

Bonus video: