Beograd: Završen 15. protest Protiv diktature

Nosili su i transparent "Vučiću robija", "Protiv terora vlasti", "Za vladavinu prava", "Mi nismo miševi", "Car je go", "Vučiću, lopove"... a neprestalno se čula buka pištaljki i improvizovanih trubica
78 pregleda 0 komentar(a)
Protest protiv diktature, Foto: Betaphoto
Protest protiv diktature, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 17.04.2017. 18:58h

Učesnici 15. po redu protesta Protiv diktature večeras su ispred zgrade Doma Narodne skupštine oko 20.00 završili protesnu šetnju uz najavu da će se u utorak, 18. aprila ponovo okupiti na istom mjestu.

Prethodno su organizovali minut ćutanja u znak sjećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, a zatim su polako počeli da se razilaze.

Tokom protesne šetnje, prošli su preko Terazija i pored Trga Republike i stigli do zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici gdje su nakratko zastali skadirajući "Ostavke, ostavke", "Hoćemo uživo" i "Javna kuća Srbije".

Tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama je bio zaustavljen, a po nezvaničnim procjenama policije broj demonstranata je nešto poslije 19.00 dostigao je oko 400.

Kolonu, na čijem čelu su demonstanti nosili transparent sa zahtjevima učesnika protesta "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, decentralizacija, poboljšanje radničkih prava i departizacija", predvodili su dobošari.

Nosili su i transparent "Vučiću robija", "Protiv terora vlasti", "Za vladavinu prava", "Mi nismo miševi", "Car je go", "Vučiću, lopove"... a neprestalno se čula buka pištaljki i improvizovanih trubica.

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto poslije 18.00 sati, a tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama bio je obustavljen.

Skup je obezbjeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, a primjetni su bili i policajci u civilu.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora.

Okupljeni traže smjenjivanje "političke elite" na čelu sa premijerom i pobjednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smjenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tijela za elektronske medije, slobodu medija i razrješenje "svih korumpiranih funkcionera".

Na Fejsbuk stranici "Protiv diktature", studentni traže i promjenu prioriteta ekonomske i socijalne politike, poboljšanje prava radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

Bonus video: