"I POLITIČKI I ORUŽJEM"

Josipović: U Srbiji znaju da su Rusi za vrijeme rata pomagali Hrvate

On je istakao i da su svi mogli to da vide na televiziji
82 pregleda 24 komentar(a)
Ivo Josipović, Foto: Beta-AP
Ivo Josipović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.02.2019. 23:27h

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović je rekao za "Večernji list" da je nedvosmisleno da je Hrvatskoj isporučen sistem S-300.

On je istakao i da su svi mogli to da vide na televiziji.

"U Srbiji se politika uznemirila jer ta činjenica ruši mit o tome da je Rusija ekskluzivni prijatelj Srbije. Da, Rusija je za vrijeme rata pomagala Hrvatskoj, ne samo oružjem, nego i politički. Ne vjerujem da u Srbiji za to ne znaju, prije bih rekao da je riječ o predstavi za domaću javnost, da se sačuva mit o kom sam govorio", rekao je Josipović. 

Bivši predsjednik Hrvatske upozorava da bi politika ove zemlje, polazeći od svoje EU i NATO pozicije, trebalo da pripazi da taj mit ne postane stvarnost. 

"I s Rusijom treba graditi dobre odnose. A u vrijeme kada su odnosi Hrvatske i Srbije ponovo loši, kad obje zemlje nabavljaju nova oružja, a jedna u drugoj vide prijetnju, vodeći političari u obje zemlje bi trebalo da se sete one stare mudrosti o zidu i susjedu. Više vrijedi dobar susjed, nego najviši zid. Prevedeno na današnji rečnik, za sigurnost države više vrijede dobri odnosi s drugim državama, posebno susjedima, nego najsofisticiranija oružja", rekao je Josipović.