Vučić: Ne možete pritiskom na RIK promijeniti narodnu volju

RIK je u četvrtak imenovala Borislava Mitrovića za člana te komisije ispred Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović", umjesto dotadašnjeg člana Slobodana Popovca, koji će ubuduće biti zamjenik, na sednici koja je protekla u atmosferi burne rasprave i međusobnih optužbi
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.04.2017. 09:23h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da može samo da se nasmije na nastoanjima njegovih političkih protivnika da pritiscima na Republičku izbornu komisiju (RIK) promjene narodnu volju.

"Na to se samo nasmijete. Mali Đokica zamišlja da je moguće da promjenite narodnu volju odlukom političara. Ne znam samo odakle im takve ideje, onda bi se pravili izbori za RIK. Onda onaj koga RIK izabere, a ne građani je predsjednik. To je smiješno", rekao je Vučić novinarima u Kasarni VS "Major Milan Tepić" u Jakovu.

Vučić je kazao da o cijeloj situaciji "najviše govori" težnja da se promjeni član RIK-a "zato što je častan i nije htio da glasa onako kako mu političari određuju".

"Nekada smo imali zemlju u kojoj su se ljudi borili za poštovanje narodne volje. U tom teatru apsurda, morate da se naviknete. Ponosan sam na činjenicu da smo dopustili izraženoj manjini, ne tijesnoj manjini, nego izraženoj manjini, da čini sve što želi", rekao je Vučić.

RIK je u četvrtak imenovala Borislava Mitrovića za člana te komisije ispred Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović", umjesto dotadašnjeg člana Slobodana Popovca, koji će ubuduće biti zamjenik, na sednici koja je protekla u atmosferi burne rasprave i međusobnih optužbi.

Novoizabrani član, koji je do tada bio zamjenik člana RIK-a, optužio je Popovca da u RIK-u nije radio u interesu predsjedničkog kandidata Stamatovića, već u interesu kandidata vlasti Aleksandra Vučića.

Popovac je rekao da je iznenađen zahtjevom za smjenu zbog nemogućnost obavljanja funkcije, ističuči da to nije razlog, "već to što nije podlegao pritiscima da ne glasa za proglašenje izbornih rezultata".

Bonus video: