DJB: RIK i dalje krije rezultate izbora po biračkim mjestima

"Na taj način RIK pokušava da onemogući analizu izbornih rezultata i onemogući da argumentovano ukažemo na razmjere izborne krađe", ocijenio je DJB u saopštenju
1 komentar(a)
Saša Radulović, Foto: Beta
Saša Radulović, Foto: Beta
Ažurirano: 11.04.2017. 15:25h

Pokret "Dosta je bilo" je danas saopštio da danima ne može da od Republičke izborne komisije (RIK) i od Republičkog zavoda za statistiku dobije preliminarne rezultate izbora sa do sada obrađenih 99,9 odsto biračkih mesta.

"Na taj način RIK pokušava da onemogući analizu izbornih rezultata i onemogući da argumentovano ukažemo na razmjere izborne krađe", ocijenio je DJB u saopštenju.

Kako je navedeno, za analizu nedostaju zvanični rezultati izbora s biračkih mjesta kako bi DJB mogao da ih uporedi s zapisnicima, kao i s rezultatima prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

"Imamo osnovane sumnje da je Vučić, nakon što je obavio kupovinu glasova i preko kapilarnih glasova, bugarskih vozova i strahom natjerao ljude da glasaju za njega, odradio i masovnu krađu glasova na svim onim biračkim mjestima na kojima kontrola iz raznih razloga nije bila moguća" piše u saopštenju i u kojem DJB pominje da su u kradji učestvovale sve članice vladajuće koalicije.

Bonus video: