"CIJELA SRBIJA U ČUDU"

Nikolić: Građani vjerovali Vučiću i nikakvi protesti ne mogu da ugroze pobjedu

"Vidim da su u pitanju mladi ljudi, policija je tolerantnija. I to je dobro", kazao je", naveo je Nikolić
4 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Reuters
Tomislav Nikolić, Foto: Reuters
06.02.2019. 01:25h

 Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da učesnici protesta širom Srbije moraju da ostanu mirni, da niko ne smije da ih dira, ali i da oni ne treba da ruše ustavni poredak i ugrožavaju ostale građane.

Nikolić je za list Kurir rekao da je na protestima sada došlo do nekakve mješavine ljudi koji nijesu zadovoljni rezultatima izbora i koji podržavaju one koji su izgubili izbore.

"Mislim da je cijela Srbija sada u čudu šta se zapravo dešava sa protestima. Da li mogu pozivi preko Fejsbuka da izazovu toliki narod da izađe na ulicu", upitao je Nikolić.

Nikolić je rekao da se na protestima uglavnom okupljaju "oni koji nisu zadovoljni rezultatima izbora - neko zato što nema posao, neko što nema platu, neko zato što nije pobijedio njegov kandidat, neko što je mlad, pun otpora i buntovništva".

Prema njegovim riječima, dobro je što su protesti mirni.

"Vidim da su u pitanju mladi ljudi, policija je tolerantnija. I to je dobro", kazao je on.

Na pitanje šta je njegova poruka učesnicima protesta, Nikolić je rekao da ga nisu pitali šta treba da rade, ali da je uvijek govorio da svako ima pravo da se bori za svoje pravo.

"Niko ne smije da ih dira. Mnogo su bolji od nekih koje policija takođe štiti, a to ne zaslužuju, kao što su grupe navijača. Ovo su potpuno mirni ljudi. Svako od njih ima različit cilj... Izbori su bili prilika i pokazali su da u Srbiji ima demokratskih uslova i koliko je ko popularan i kome građani vjeruju. Ovog puta su vjerovali Vučiću i nikakvi protesti protiv toga ne mogu da ugroze pobjedu", naveo je Nikolić.