Dimitrijević: Navodi Jankovića o izbornim nepravilnostima pritisak na rad RIK-a

On je kazao i da izbori još nijesu gotovi i podsjetio da će 11. aprila biti ponovljeno glasanje na osam biračkih mjesta i da će konačni rezultati biti objavljeni najkasnije u roku od 96 sati od zatvaranja tih biračkih mjjesta
0 komentar(a)
Vladimir Dimitrijević, Foto: Beta-AP
Vladimir Dimitrijević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.04.2017. 16:12h

Predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević ocijenio je danas da su navodi predsedničkog kandidata Saše Jankovića da su na dva biračka mjesta u Novom Pazaru birački odbori zaključili rezultate glasanje u korist predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučiča, pritisak na rad RIK i druge organe za sprovođenje izbora.

On je na konferenciji za novinare u RIK-u ocijenio da su navodi da je na dva biračka mjesta u Novom Pazaru bilo 800 glasova više unijetih u zapisnik u korist Vučića nevjerovatni i podsjetio da je RIK danas izvršio prebrojavanje na tim mjestima i da nije bilo nepravilnosti.

Dimitrijević je dodao da su predstavnici Saše Jankovića u RIK-u, kao i drugih predsjedničkih kandidata koji su bili nezadovoljni rezultatima napustili zasijedanje.

"Oštro osuđujem navode u pojedinim medijima i navode Saše Jankovića. Radi se o notornoj laži", rekao je predsjednik RIK-a.

On je kazao i da izbori još nijesu gotovi i podsjetio da će 11. aprila biti ponovljeno glasanje na osam biračkih mjesta i da će konačni rezultati biti objavljeni najkasnije u roku od 96 sati od zatvaranja tih biračkih mjjesta.

Upitan da prokomentariše najavu da će pravni tim Saše Jankovića podnijeti krivične prijave, on je kazao da ne zna o kakvim krivičnim prijavama govore, ali da ako budu podnijete očekuje da nadležni organi reaguju u skladu sa zakonom.

On je dodao da kao predsjednik i član RIK-a mora da zaštiti integritet te komisije.

Bonus video: