Izborni tim Jankovića: Vučić potencijalno ukrao 319.000 glasova

"Između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa biračkih mjesta, velika su neslaganja..."
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.04.2017. 08:04h

Izborni štab kandidata za predsjednika Srbije, Saše Jankovića saopštio je sinoć da su uvidom u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta pribavljeni dokazi o teškim neregularnostima izbornog procesa i potencijalnoj krađi 319.000 glasova.

"Između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa biračkih mjesta, velika su neslaganja, a zaključak je da je Aleksandar Vučić potencijalno ukrao čak 319.000 glasova na ovim izborima", navdeno je u saopštenju.

Precizira se da je izborni štab Saše Jankovića od RIK-a zatražio uvid u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mjesta odabranih po slučajnom uzorku i da su skandalozne nepravilnosti koje su uočene prebrojavanjem glasova.

"Samo u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mjesta, Vučić je 'dobio' 543 glasa (BM 27), odnosno 250 glasova (BM 85) više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa glasačkim listićima. Potom, na biračkom mjestu 31 u Loznici, Vučiću je pripisano 75 glasova kojih u džakovima, isto tako, nema. Slične i druge nepravilnosti uočene su i na ostalim od ukupno 25 biračkih mjesta", navodi se u saopštenju.

Tom računicom, tvrdi Jankovićev izborni štab, dolazi se do zbira po kojem je Aleksandru Vučiću na 25 biračkih mjesta pripisano 964 glasa koje nije dobio, što prosječno po biračkom mjestu iznosi 38 glasova.

"Ukoliko se ovaj prosjek, uzet na slučajnom uzorku, pomnoži sa 8.396, koliko je ukupno biračkih mjesta, sledi poražavajući zaključak: Aleksandar Vučić potencijalno je ukrao čak 319.000 glasova", zaključeno je u sasopštenju.

Bonus video: