Daut Haradinaj: Ako Ramuš bude izručen Srbiji, na Kosovu neće biti nijednog Srbina

"Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogriješe i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj
61 pregleda 87 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.04.2017. 20:34h

Poslanik Skupštine Kosova, Daut Haradinaj koji je brat lidera Alijanse za budučnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je večeras da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Učestvujući u emisiji "Infobox"TV Dukađini, Haradinaj je prijetio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji.

"Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogriješe i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj.

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je u četvrtak da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem i sud trebalo da se donese odluku o zahtjevu Srbije za njegovo izručenje.

Haradinaj je juče poslije završetka ročišta rekao da očekuje da će 27. aprila biti oslobođen.

U izjavi za prištinske medije, Haradinaj je pozvao svoje pristalice da budu mirni jer smatra da je "pravda u cjelosti na njegovoj strani".

Haradinaj je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, dok je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj potjernici Srbije zbog optužbi za ratne zločine.

Francuski sud ga je 12. januara pustio iz prtivora ali uslovno, da u Francuskoj sačeka konačnu odluku o izručenju.

Haradinaja je 2012. godine Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.

Bonus video: