Vučić: Komentar Radete je bio neljudski i necivilizacijski

Govoreći o zahtjevima opozicionih stranaka i nevladinih organizacija za smjenu poslanice Srpske radikalne stranke sa funkcije potpredsjednice parlamenta Srbije, Vučić je ocijenio da je interesantno kako su svi zaboravili šta je dan ranije govorio Sulejman Ugljanin o državi Srbiji
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 29.07.2018. 14:20h

"Tvit potpredsjednice Skupštine Srbije Vjerice Radete povodom smrti predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović predstavlja neljudski i necivilizacijski komentar”, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"To nije samo neprimjerena izjava, već i neljudski komentar i tome ne treba ništa da se doda. Građani Srbije ne misle na takav način", rekao je Vučić i izrazio saučešće porodici Hatidže Mehmedović.

Radeta je na krajnje neprimjeren način, na svom Tviter nalogu, prokomentarisala smrt Mehmedović.

Radeta je napisala: "Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!".

Ovim uvredljivim tvitom Radeta je izazvala lavinu negativnih komentara na svoj račun, a poruka je obrisana u toku dana.

Govoreći o zahtjevima opozicionih stranaka i nevladinih organizacija za smjenu poslanice Srpske radikalne stranke sa funkcije potpredsjednice parlamenta Srbije, Vučić je ocijenio da je interesantno kako su svi zaboravili šta je dan ranije govorio Sulejman Ugljanin o državi Srbiji.

On je dodao da će se poslanici Srpske napredne stranke izjasniti o eventualnoj smjeni Vjerice Radete tek kada u Skupštinu Srbije stigne takav predlog.

Bonus video: