NE POVLAČI SE

"Presudno je bilo što se Vučić pojavio sa roditeljima na televiziji, a ja sam siroče"

Šešelj je naglasio da se ne povlači sa čela stranke. "Ne povlačim se, niko nije ni tražio moju ostavku", rekao je on
109 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.04.2017. 11:15h

Lider SRS Vojislav Šešelj je izjavio da je nezadovoljan izbornim rezultatima i vjeruje da je bilo krađe na izborima. Dodao je da će SRS sve ispitati.

Šešelj je naglasio da se ne povlači sa čela stranke. "Ne povlačim se, niko nije ni tražio moju ostavku", rekao je on.

Šef SRS je na konferenciji za medije kazao i da je bila neravnopravna kampanja, kao i nije imao ni jedan procenat pojavljivljanja u medijima sa nacionalnom frekvencijom u odnosu na predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Lider SRS je naglasio da je presudno bilo što se "Vučić pojavio sa mamom i tatom na televiziji". 

"Presudno je bilo što se Vučić pojavio sa mamom i tatom na televiziji, a ja sam siroče i nemam ni mamu ni tatu", rekao je Šešelj i dodao da će SRS razloge neuspjeha tražiti i u sebi samima. 

Istakao je da u javnosti postoji "usijanje raspoloženja - ili Voliš vučića ili ga ne voliš". 

Šešelj je rekao i da se slaže sa zahtjevima demonstranata koji tri dana protestuju u nekoliko gradova širom Srbije. 

Novosadski studenti predlažu da protesti traju do smjene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim traže razrješenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine". 

Oni predlažu i zahtejv za smjenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izvještavanja i neravnomjerne zastupljenosti kandidata", kao i smjenu članova REM, "zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava". 

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će, ukoliko se ne ispune zahtjevi, tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahtjeva. 

Studenti iz Beograda podržali su zahtjeve studenata iz Novog Sada i dodali još jedan zahtjev - "reviziju biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije. 

Prema ranijim navodima medija, Šešelj razmišlja da napusti funkciju šefa SRS. 

Kurir je ranije izvestio da je Šešelj sve bliži odluci da podnese ostavku na funkciju šefa stranke i to mjesto prepusti nekom od mlađih članova, kao i da nije isključeno ni da to bude njegov sin Aleksandar. 

Prema riječima Šešeljevih najbližih saradnika, lider SRS nezadovoljan je zbog lošeg izbornog rezultata, jer nije očekivao da će imati manje od pet odsto glasova, objavio je list. Opširnije - OVDE 

Preporučujemo za Vas