"Protestujemo, jer smo nezadovoljni Vučićem, on nas je organizovao"

Govoreći o nastanku protesta "Protiv diktature", sagovornik "Danasa" tvrdi da se organizacija tek formira. "Mene je zvao drugar, ja sam zvao drugara i drugaricu, i tako redom stižemo do neke ekipe koja će da se dogovora o daljim potezima", kaže on
5 komentar(a)
Beograd, protest, Foto: Reuters
Beograd, protest, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2017. 08:40h

Iza protesta "Protiv diktature" stoji premijer Srbije Aleksandar Vučić, kaže za beogradski "Danas" jedan od organizatora, koji je želio da ostane anoniman.

On se uključio u organizovanje protesta nekoliko sati prije nego što je za "Danas" dao izjavu.

Sagovornik beogradskog lista tvrdi da su se građani okupili u tolikom broju na protestima zato što su nezadovoljni situacijom u zemlji i režimom Aleksandra Vučića. "Zato vam kažem, on je taj koji nas je organizovao", napominje sagovornik našeg lista.

Govoreći o nastanku protesta "Protiv diktature", sagovornik "Danasa" tvrdi da se organizacija tek formira. "Mene je zvao drugar, ja sam zvao drugara i drugaricu, i tako redom stižemo do neke ekipe koja će da se dogovora o daljim potezima", kaže on.

Dodaje da je ekipa izrazito heterogena, da ima ljudi iz potpuno različitih sfera društva, različitih ideologija, simpatizera potpuno različitih političkih opcija.

"Desničari, ljevičari, oni kojima ideologija nije bitna, oni kojima je ideologija sve... svi smo se udružili i svi smo tu sa željom da nešto bitno promijenimo."

Sagovornik Danasa dodaje da su organizatori i dalje u potrazi za mladim ljudima koji bi mogli da se postave kao lideri protesta.

"Jedan od ciljeva nam je da pokušamo da eliminišemo pokušaje kompromitovanih političara da se prikažu kao lideri i organizatori. Svjedočili smo tim pokušajima od strane Nikole Sandulovića i još nekih sumnjivih likova, koji nemaju nikakve veze sa nama. Ne možemo nikome da zabranimo da se pojavljuje na protestu, ali želimo jasno da istaknemo da ne želimo da nas političari zloupotrebljavaju i tako urušavaju ugled i značaj bunta", priča sagovornik Danasa.

U više gradova Srbije i juče su, treći dan zaredom, protestvovali studenti i drugi nezadovoljni građani pobjedom Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima. Novi protesti zakazani su za danas u 18 časova.

Bonus video: