Mihajlović: Postojala sumnja da iza ubistva Ćuruvije stoji DB

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živio
199 pregleda 2 komentar(a)
Dušan Mihailović, Foto: Twitter
Dušan Mihailović, Foto: Twitter
Ažurirano: 05.04.2017. 09:44h

Bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović izjavio je danas da je postojala sumnja da iza ubistvo novinara Slavka Ćuruvije stoji DB ali da to nije utvrđeno u vrijeme njegovog mandata.

On je tokom svjedočenja na sudjenju optuženima za taj zločin, u Specijalnom sudu u Beogradu rekao i da su ga o tim sumnjama obavijestili saradnici.

Mihajlović, koji je rukovodio MUP-om od 2001. do 2004, je na pitanje sudije Snežane Jovanović ko ga je konkretno obavestio odgovorio: Goran Petrović i Sreten Lukić.

On je rekao i da se zbog protoka vremena ne seća mnogih stvari i da zato nije vjerodostojan svjedok.

"Ne vidim sebe kao vjerodostojnog svjedoka zato što ne pamtim šta su mi sve saradnici prenosili o operativnim podacima", rekao je Mihajlović na šta je Jovanovićeva odgovorila da će sud to da procjeni.

On je svedočenje o tom zločinu počeo juče ali nije završio s obzirom na brojna pitanja učesnika u procesu.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živio.

Za to ubistvo optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014. godine.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

Bonus video: