Gojković: Srbija u junu dobija novog premijera

Kako je objasnila, Vučić će po preuzimanju funkcije predsjednika Srbije obaviti konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i zatim povjeriti mandat novom premijeru koji ima većinu u Skupštini
0 komentar(a)
Maja Gojković, Foto: Betaphoto
Maja Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 05.04.2017. 08:56h

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da Aleksandar Vučić 31. maja treba da preuzme funkciju predsjednika Srbije, a da će novog premijera Srbija dobiti u junu.

Gojković je za RTS rekla da aktuelnom predsjedniku Republike Tomislavu Nikoliću mandat ističe 31.maja i da će Vučić do tada položiti zakletvu, čime počinje njegov predsjednički mandat.

Kako je objasnila, Vučić će po preuzimanju funkcije predsjednika Srbije obaviti konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i zatim povjeriti mandat novom premijeru koji ima većinu u Skupštini.

Predsjednica Skupštine kaže da u parlamentu postoji većina koja je vrlo stabilna i da je uz Srpsku naprednu stranku čine sve one partije koje su stale uz predsjedničku kandidaturu Aleksandra Vučića.

"Očekujem da u junu dobijemo novog mandatara", rekla je Gojković i dodala da će to biti sigurno neko ko podržava reformski kurs za koji je Srbija i glasala.

Ona je rekla da će Skupština uskoro nastaviti sjednicu koja je prekinuta zbog izborne kampanje.

"Sjednica će uskoro biti nastavljena tamo gdje smo i počeli. Treba da završimo utvrđivanje dnevog reda i da raspravljamo isključivo o zakonima, a zatim i da glasamo. Ta sjednica će biti vrlo kratka", rekla je Gojković.

Potom će, kako je rekla, da "vide" sa predsjednikom Vlade i njegovim kabinetom da li je potrebno da se do 31. maja donesu još neki predlozi zakona, napominjući da misli da će biti još nekoliko sjednica.

Bonus video: