Tim Vuka Jeremića: Pripadnici SNS iz automobila posmatraju ko dolazi da glasa

Prema riječima Gorana Davidovića, člana Jeremićevog tima, na biračkom mjestu 21 članica biračkog odobra ispred SNS-a glasno je govorila glasačima za koga će da glasa i time izazvala verbalni sukob
50 pregleda 1 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.04.2017. 15:48h

Izborni tim kandidata za predsjednika Srbije Vuka Jeremića u Čačku saopštio je danas da su uočene brojne nepravilnosti na biračkim mjestima u Čačku.

Član tima Goran Davidović rekao je na konferenciji za novinare da je najgrublji prekršaj izbornog procesa današnje, kako je rekao, "ukidanje biračkog prava, ustavno zagarantovanog" lideru Nove Srbije Velimiru Iliću, koji je onemogućen da glasa.

Davidović je rekao da je u Čačku na mnogim biračkim mjestima uočeno iznošenje biračkih spiskova sa biračkog mjesta, glasanje van biračkog mjesta, kao i upadljivo prisustvo bijelih automobila marke "reno" ili "klio" beogradskih registarskih oznaka ispred biračkog mjesta sa pripadnicima Srpske napredne stranke (SNS) koji kontrolišu tok glasanja.

On je rekao da je na biračkom mjestu broj 16 prijavljeno da je predsjednica biračkog odbora napuštala više puta biračko mjesto i kontaktirala sa ljudima koji su sjedjeli u parkiranom autombilu ispred biračkog mjesta beogradskih registarskih oznaka.

Na biračkim mjestima osam, devet, 10 i 11 uočene je parkiran auto beogradske registarcije sa ljudima koji posmatraju ko dolazi na glasanje i evidentiraju.

Prema njegovim riječima, na biračkom mjestu 21 članica biračkog odobra ispred SNS-a glasno je govorila glasačima za koga će da glasa i time izazvala verbalni sukob.

Na nekim biračkim mjestima se glasa bez korišćenja spreja, a na nekim je dozvoljeno da se glasa i sa zdravstvenim knjižicama.

Davidović je dodao da su na biračkom mjestu 15 paravani za glasanje smješteni ispod video nadzora, a da su na biračkom mjestu 92 pozivi za glasanje prikupljeni i ubačeni u parkrano vozilo, i tek na primjedbu kontrolora vraćeni na biračko mjesto.

Bonus video: