Velimir Ilić: Glasaju i mrtvi, a mene su izbrisali iz biračkog spiska

"Bio sam ministar u više mandata, gradonačelnik osam godina. Ovdje glasam duže od 20 godina, uredno sam dobio poziv a sada me nema u biračkom spisku", rekao je Ilić
53 pregleda 4 komentar(a)
Velimir ilić, Foto: Screenshot (YouTube)
Velimir ilić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.04.2017. 14:25h

Predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić ocijenio je danas da je "skandalozno" i "bruka za Srbiju" što mu nije dozvoljeno da glasa na biračkom mjestu u čačanskom naselju Atenica jer navodno nije upisan u birački spisak.

Obraćajući se novinarima, Ilić je kazao da je riječ o "lopovluku koji nije zabilježen u istoriji".

"Bio sam ministar u više mandata, gradonačelnik osam godina. Ovdje glasam duže od 20 godina, uredno sam dobio poziv a sada me nema u biračkom spisku. Glasaju i mrtvi, dobijaju pozive a mene su izbrisali. Ovo je banana država, ovo je zlo" izjavio je lider Nove Srbije koji je podržao predsjedničku kandidaturu Vuka Jeremića.

On je najavio da će uputiti žalbu svim nadležnim instancama i institucijama.

Ilić je na biračko mesto 94 u u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u čačanskom naselju Atenica došao u 12 časova, sa suprugom Goricom i sinom, ali je birački odbor konstatovao da ga nema u biračkom spisku zbog čega mu nije dozvoljeno da glasa.

Izborni štab predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, koga je Ilić podržao na ovim izborima, najavio je za 15 časova vanrednu konfrenciju za novinare u Čačku.

Predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević demantovao je danas da Ilić nije upisan u izvod iz biračkog spiska. "Provjerom preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u jedinstvenom biračkom spisku utvrđeno je da birač Velimir Ilić jeste upisan za glasanje na biračkom mjestu broj 94. u Osnovoj školi "Sveti Sava" u Čačku pod rednim brojem 369 u izvodu iz biračkog spiska", naveo je Dimitrijević u pisanoj izjavi.

Bonus video: