Vučić: Penzioneri stub reformi u Srbiji

On je penzionerima odao priznanje zato što su, kako je naveo, zajedničkim snagama uspostavili zdravu ekonomiju Srbije, čiji budžet na kraju marta nema minus iako je planiran minus od 48 milijardi dinara
59 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.03.2017. 13:18h

Predsjednički kandidat Aleksanar Vučić izjavio je danas da su penzioneri bili stub reformi sprovedenih u Srbiji i najavio poboljšanje njihovog materijalnog položaja.

Vučić je u Restoranu "Milošev konak" u Beogradu razgovaro sa starijim građanima, koje je pozvao da u nedjelju, 2. aprila na izborima za predsjednika Srbije odluku o tome za koga će glasati donesu na "odgovoran način".

"Imaćete ove godine jednokratnih primanja i povećanje penzije, zato što znam da ste odlično razumjeli reforme... Imaće penzioneri za čokoladu za unuke, za komunalije i da plate račun svojoj djeci", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će bez obzira na rezultat predsjedničkih izbora ostati beskrajno zahvalan penzionerima zbog tereta reformi koje su podnijeli.

On je penzionerima odao priznanje zato što su, kako je naveo, zajedničkim snagama uspostavili zdravu ekonomiju Srbije, čiji budžet na kraju marta nema minus iako je planiran minus od 48 milijardi dinara.

"Mislim da smo mnogo toga dobrog uradili, iako znam da ljudi teško žive, mnogo toga još moramo da uradimo da bismo živjeli bolje, ali i mnogo toga možemo da izgubimo", kazao je Vučić.

Vučić je kazao da želi da se trenutnu stopu nezaposlenosti od 13 odsto spusti na ispod 10 odsto, što je evropski prosjek nezaposlenosti.

"Danas imamo veći broj zaposlenih i neuporedivo bolju situaciju. Biće sve bolje", rekao je Vučić i dodao da zna da su penzioneri "odlično razumjeli reforme".

Na skupu u Restoranu "Milošev konak" govorili su portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, voditelj Minja Subota, glumac Lazar Ristovski, kao i predsjednik Partije ujedinjenih penzionera Milan Krkobabić, koji su pozvali građane da na predsjedničkim izborima glasaju za Vučića.

Bonus video: