"DEFANZIVNO NAORUŽANJE"

Vučić: Ruski migovi uskoro u Srbiji, pitanje je hoće li Putin potpisati ukaz o vojno-tehničkoj saradnji

"To je za nas veoma važno, ne zato što mislimo da sa bilo kim ratujemo i bilo koga napadamo, nego zato što moramo da zaštitimo naše nebo i svoju teritoriju da naš narod ne mora da brine: Nisam slučajno izgovarao da se više neće ponavljati ni Bljesak ni Oluja, ali ni ono što nam se dešavalo 1999. godine", rekao je Vučić
6 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.02.2019. 07:51h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić  izjavio je večeras u Moskvi da će se sjutra znati kada će šest ruskih migova 29 stići u Srbiju i da očekuje da će to biti uskoro.

"Mislim da ćemo tehnički sjutra znati. Pitanje je da li će predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisati ukaz o vojno-tehničkoj saradnji. To je za nas mnogo povoljnija varijanta nego da potpisuje ukaz o poklonu. Radi se o nekoliko dana ili nekoliko mjeseci", izjavio je za RTS Vučić.

Pored migova u Srbiju bi trebalo da stigne i 30 borbenih vozila i 30 tenkova.

"To je za nas veoma važno, ne zato što mislimo da sa bilo kim ratujemo i bilo koga napadamo, nego zato što moramo da zaštitimo naše nebo i svoju teritoriju da naš narod ne mora da brine: Nisam slučajno izgovarao da se više neće ponavljati ni Bljesak ni Oluja, ali ni ono što nam se dešavalo 1999. godine", rekao je on.

Vučić je rekao i da postoji ideja da se razgovara o ustupanju ruskog raketnog sistema Srbiji. 

"To je sve defanzivno oružanje. Toga nema ko šta da se plaši", kazao je on.

Preporučujemo za Vas