NIJE RAZGOVARAO SA VUČIĆEM, ALI...

Dačić: Slagao bih kada bih rekao da me ne zanima mjesto premijera

Pravdajući se da se “slabo kladi”, Dačić je rekao da će Vučić osvojiti 54 odsto glasova u prvom krugu, a da će ostali kandidati u poređenju s njim biti smiješni
3 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.02.2019. 08:08h

Lider SPS-a Ivica Dačić zainteresovan je za mjesto srpskog premijera, ukoliko Aleksandar Vučić pobijedi na predsjedničkim izborima.

"Slagao bih kada bih rekao da me ne zanima ta funkcija. Ipak, ponavljam ne znam više ni koji put, Vučić i ja takvu mogućnost nismo nikada pomenuli. O tome će odluku donijeti Vučić i SNS nakon izbora", rekao je Dačić u intervjuu za dnevni list Alo.

Pravdajući se da se “slabo kladi”, on je rekao da je siguran u pobjedu svog koalicionog partnera već u prvom krugu i da će Vučić osvojiti 54 odsto glasova  a da će ostali kandidati “u poređenju s njim biti smiješni.

Dačić smatra da je važno da Vučić pobijedi “zbog jake Srbije”.

"Zbog stabilnosti zemlje, jer samo u politički stabilnoj državi se mogu očekivati novi investitori, otvarati radna mesta. Samo tako ćemo postati jaka zemlja i postići da nas iz dana u dan sve više cijene u svijetu. Vratili smo Srbiji sjaj u diplomatkim odnosima. Više ne lažemo strane partnere, dobri smo sa svima, ali i ne damo na sebe. Koliko je važna politička stabilnost najbolje se vidi na primjerima Rumunije i Makedonije, to ne smijemo dozvoliti da se dogodi u Srbiji. Zato smo svi i stali iza Vučića i verujemo u njegovu pobedu", rekao je Dačić.

Priče da socijalisti ipak nisu svim srcem podržali Vučića, prenma Dačićevim riječima su gluposti i izmišljotine koje pojedini predsjednički kandidati plasiraju u želji da se ogrebu za koji glas iz SPS-a.

"Socijalisti širom Srbije su sakupljali potpise podrške za kandidaturu, sada radimo i sigurni glas. Budite uvjereni da će socijalisti glasati za Vučića i donijeti mu pobjedu u prvom krugu. Jer mi smo uvijek držali svoju reč, kaže Dačić.

On je odbacio i spekulacije da će dio socijalista glasati za Vuka Jeremića, uz ocjenu da on i nije bitan jer ima samo sedam odsto podrške. Za Sašu Jankovića je rekao da je bio u vlasti za vrijeme Miloševića i JUL-a, a poslije preko noći postao demokrata, apojavu Belog Preletačevića ocijenio je kao proizvod pogubne politike DOS-a.

"Narod želi malo zabave i on im je nudi. To što je sada jači od drugih kandidata opozicije treba prije svega njih da bude sramota. Znate, neki od njih su i po 30 godina u opoziciji, a došao je dečko sa ulice i potukao ih do nogu. To govori koliko su oni zaista ozbiljni kandidati za predsjednika", rekao je Dačić.