PREMIJER MU MNOGO OZBILJAN

Beli: Kad Vučić nastupi kao mangup to izgleda jadno

Svaki lider mora da ima jednog svog propagandistu na čelu nekog tabloida koji će da ga hvali i brani. I ja ću sjutra kad osvojim vlast napraviti jedan Belomer sa sloganom “Beli će vam uzeti crno ispod nokata” – kaže Preletačević u intervjuu Blicu
14 komentar(a)
Beli Preletačević, Foto: Reuters
Beli Preletačević, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2019. 08:08h

"Definitivno smo došli do dna čim narod želi da jedan fiktivan lik postane predsjednik", kaže Beli Preletačević u intervjuu Blicu.

Praveći paralelu sa aktuelnim predsjednikom Srbije Tomisalvom Nikolićem, on je uvjeren da bi bio bolji.

"Godinu dana sam u politici a kao da nisam i, vidiš, postoji mogućnost da postanem predsjednik. To je nešto slično kao i kod Tomislava, samo što je on 30 godina u politici", kaže Beli.

Odgovarajući na pitanje Blica ko ga se više plaši, predstavnik vladajuće koalicije ili opozicioni predstavnici, on kaže: “Vjerovatno i jedni i drugi”.

"Nije nikom ništa jasno. Nije ni meni, mogu da zamislim kako je njima. Uzmimo, recimo, Vučića koji nema veze sa humorom i satirom i ne zna da se suoči s tim, niti da se kreće u tom modu. Kad nastupi kao mangup, to izgleda jadno jer to nije i smiju mu se ljudi. Kad nastupi preozbiljno, opet mu se smiju. U stvari, on se ne razume u humor, ali ga nesvjesno promoviše. Evo kako su ovi njegovi džukački isprozivali suprugu Vuka Jeremića. Ne ide to, budi moša, dođi da se porvemo! I ovi drugi kad su vidjeli koliko je ljudi za Belog, shvatili su da imaju problem. Odnosno, da im negdje škripa priča. Ja sam im predlagao da svi stanemo iza jednog kandidata i skinemo ovoga, to bi imalo smisla, ali oni to nisu hteli iz nekih svojih pobuda i kompleksa i neka ih sad. Beli dolazi", kaže Preletačević.

Na pitanje šta misli o Vučićevim novinarima, on kaže da će i sam kada dodje na vlast imati svoj tabloid.

"A, vidio sam mu onog glavnog. Avlijaner, a misli da je staford! Ali, neka ga. Svaki lider mora da ima jednog svog propagandistu na čelu nekog tabloida koji će da ga hvali i brani. I ja ću sjutra kad osvojim vlast napraviti jedan Belomer sa sloganom “Beli će vam uzeti crno ispod nokata”, kaže Preletačević za Blic.

Ukoliko pobijedi, on najavljuje veliku čistku, otkaze u političkom establišmentu svih koji se njom bave 30 godina.

"Nikakav zatvor, samo prtina. I tutanj iz naših života, dosta ste nas jahali", poručuje Beli.

Komunikolog Luka Maksimović, šetajući ivicom između istine i šale,  ipak kaže da će njegov alter ego, ako ne prođe u drugi krug , podržati Vučića.

"Ja neću, ali Beli će ako dođe do drugog kruga podržati Vučića. On je njemu idol. Radi 25 sati dnevno, ne prima platu, živi u garniseri", zaključio je Maksimović.