"ZBOG KRIVIČNOG DJELA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE"

Nataša Jeremić podnijela krivičnu prijavu protiv SNS, Vučića i Jovanova

Protiv SNS krivičnu prijavu je podnijela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je advokat Vladimir Gajić novinarima u Beogradu
64 pregleda 5 komentar(a)
Nataša Jeremić, Foto: Betaphoto
Nataša Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.02.2019. 09:00h

Novinarka i supruga predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnijela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

"Ona je krivičnu prijavu podnijela zbog događaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vođa narko dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnijela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podnijeta "zbog izvršenja krivičnog djela lažno prijavljivanje"  i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da s Nataša Jeremić "upravlja cjelokupnim narko tržištem u Srbiji" a potom se premijer Vučić zbog te izjave izvinio građanima.

Nataša Jeremić je na konferenciji za novinare u utorak, 21. marta rekla da ne prihvata izvinjenje Aleksandra Vučića. 

Ona je kasnije rekla i da novinari kojima nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji i nisu novinari nego glasnogovornici SNS. Među novinarima koji nisu ušli na tu konferenciju je i glavni i odgovorni urednik lista Informer Dragan J. Vučićević.

Aktivisti udruženja "Drugog kruga" prethodno su danas održalii performans na Terazijama ispred redakcije lista Informer.

Oni su se juče okupili ispred Informera u nameri da predaju kutiju sa stotinama poruka i pitanja mladih upućenih glavnom i odgovornom uredniku tog lista Vučićeviću.

Vučićević, kako navode nije htio da preuzme kutiju, već je sve vrijeme vrijeđao i omalovažavao prisutne, dok je jedan od njegovih saradnika, kako tvrdi ovo udruženje, oteo je kutiju i gađao njome jednog od pristalica "Drugog kruga".

Udruženje "Drugi krug" najavilo je da će se svkog dana u 13 časova okupljati ispred sedišta dnevnog lista Informer, dok se Vučićević ne izvini aktivisti tog Udruženja.