Zukorlić: Beli nezanimljiv, Janković uspavan a Jeremić vozi na ler

123 pregleda 5 komentar(a)
Muamer Zukorlić fakultet Novi Pazar, Foto: News.uninp.edu.rs
Muamer Zukorlić fakultet Novi Pazar, Foto: News.uninp.edu.rs
Ažurirano: 21.03.2017. 23:01h

Tek što je pozvao pristalice da glasaju za Aleksandra Vučića, lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić, opleo je po opozicionim kandidatima ocjenjujući da nemaju šanse na predsjedničkim izborima.

"Beli Preletačević je logična pojava jer parodija je uobičajan oblik obračuna sa raznim društveno-političkim zbivanjima i to je zapravo potvrda da je cjelokupna politička scena oslabila u pogledu kvalitetne političke ponude. Preletačević meni nije nimalo zanimljiv, on je negativno lice aktuelne političke pustoši u kojoj živimo i krize morala", ocijenio je Zukorlić u razgovoru za Alo.

Za bivšeg zaštitnika građana Sašu Jankovića on je rekao da je „potpuno promašio ulogu” i da će biti najveće razočaranje ovih izbora.

"Taj čovek je antitalenat za politiku, nema nikakve šanse da bude u prvoj postavci bilo koje politike, jednostavno, vidite da i tako vodi kampanju polunenaspavano, polumotivisano, poluopredijeljeno, čak i diletantski se ponaša. Osnovna stvar ljudskosti i kulture jeste da kada vam neko učini dobro, da mu kažete hvala, da ga pomilujete, ali njegov odnos prema DS-u sa čisto ljudskog aspekta je stravičan i takvi ljudi ne zaslužuju da uspiju nikada", kaže bivši muftija.

Vuk Jeremić je, kako navodi, jedan od njegovih najvećih promašaja.

"Ja sam prije kampanje predviđao da će on biti ispred Jankovića, nisam razmišljao da će imati ozbiljnu šansu za pobjedu, ali sam mislio da će njegova kampanja biti odlučnija, da će biti više žara, ideja, volje i energije. Ali onog trenutka kada su počeli izbori čovjek je prosto ugasio motor, sada ide na ler. Vidi se da je on još zelen, ili nije shvatio, ili nije trenirao, tako da je izbacio sam sebe iz igre. Da li će izvući neku pouku iz ovog, pa u budućnosti postati neki prosječan političar, ostaje da se vidi", rekao je Zukorlić za Alo.

Bonus video: