Jeremić: Vučiću bih u TV duelu rekao šta Srbija zna o njegovom bratu

Navodeći da je Srbija u "teškoj situaciji" i "da smo u mnogim stvarima spali na vrlo niske grane", Jeremić je ocijenio da takvo stanje "može i mora da se promijeni u zemlji kojoj je Bog dao sve"
90 pregleda 3 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Beta-AP
Vuk Jeremić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.03.2017. 16:44h

Kandidat za predsjednika Srbije Vuk Jeremić pozvao je danas predsjedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića na televizijski duel kako bi mu "u lice rekao ono što Srbija zna o njegovom bratu". Obraćajući se građanima Kruševca, Jeremić je ocijenio da je danas u Srbiji "sve potpuno ogoljeno" i "da su oni apsolutno spremi na sve, ali nisu spremni na mene i nijesu spremni na nas".

"Danas je premijer održao konferenciju za medije, sablažnjavao se nad stvarima koje se govore o njegovom bratu. Ja ga još jednom pozivam na TV duel da mu u lice i pred kamerama kažem ono što Srbija zna o njegovom bratu i to jednu po jednu stvar u detalje, stvari koje se završavaju ovog Uskrsa", kazao je Jeremić.

Navodeći da je Srbija u "teškoj situaciji" i "da smo u mnogim stvarima spali na vrlo niske grane", Jeremić je ocijenio da takvo stanje "može i mora da se promijeni u zemlji kojoj je Bog dao sve".

"Imamo plodnu zemlju, rudna bogatstva, povoljan geografski položaj i što je najvažnije, vrijedne, obrazovane, pristojne i sposobne ljude koji su u stanju da se dokažu samo kada im se pruži prilika. Kandidovao sam se kako bi svako imao priliku da se pokaže i da bi svako mogao da pristojno živi od svog rada, bez da ikoga moli, bez da pred bilo kim kleči i bez da nosi pelene", kazao je bivši ministar spoljnih poslova.

Navodeći da je u Kruševcu nekada "carovao car Lazar a da danas caruje Bratislav Gašić", Jeremić je pozvao stanovnike tog grada "da razmisle o razlici između Lazara i Bate". "Danas se na ikonama slika Bata, to je njihov doživljaj Srbije, to je njihov doživljaj vrijednosti, to su oni, to je nešto što mora da ode u prošlost, to je nešto čemu imamo snage da vidimo leđa samo ako izađemo i ako budemo glasali", ocijenio je Jeremić.

Jeremić je u pratnji supruge Nataše i oko 200 pristalica, među kojima su bili i predsjednici Nove Srbije i Narodnog pokreta Srbije, Velimir Ilić i Miroslav Aleksić, prošetao glavnom gradskom ulicom, a na kraju šetnje se pozdravio sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su na štandovima u centru Kruševca, dijelili propagandni materijal.

Bonus video: