Laza Ristovski: Glasam za Vučića, ostali su "mrsomudi"

"Ono što je njegova odlika je beskompromisnost u borbi za bolju Srbiju. To je dokazao i time što nije pustio Tomu da se kandiduje za predsjednika. Dakle, nema emocija kada je u pitanju sudbina zemlje", ocenjuje Ristovski
153 pregleda 31 komentar(a)
Lazar Ristovski, Foto: Milan Josipović
Lazar Ristovski, Foto: Milan Josipović
Ažurirano: 20.03.2017. 10:23h

Aleksandar Vučić je beskompromisan u borbi za bolju Srbiju, on je jedini ozbiljan političar danas, a to pokazuje svojim diplomatskim autoritetom koji ima u inostranstvu, kaže glumac, producent i reditelj Lazar Ristovski.

Ristovski u intervjuu za "Kurir" ocjenjuje da "svako ima pravo da odabere politiku i čovjeka u koga vjeruje" i dodaje da je "to istinska demokratija i tolerancija".

"Ali, pošto su oni odabrali te takozvane prodemokratske kandidate, iako ja na njihov izbor gledam sa razumijevanjem, nadam se da će i oni s razumijevanjem gledati na moj izbor. A to je ovoga puta Aleksandar Vučić", kazao je Ristovski.

On tvrdi da će "nedvosmisleno i sa zadovoljstvom glasati za njega".

"Ono što je njegova odlika je beskompromisnost u borbi za bolju Srbiju. To je dokazao i time što nije pustio Tomu da se kandiduje za predsjednika. Dakle, nema emocija kada je u pitanju sudbina zemlje", ocenjuje Ristovski.

Na pitanje zašto će glasati baš za Vučića, navodi da je to zato što se "kao prvo, u takozvane demokrate davno razočarao".

"Oni su imali istorijsku šansu, koju su prokockali. Onako usput su se nakrali i pola države privatizovali u svoju korist, a svoje vjerne glasače zaboravili. Sad za te opcije mogu da glasaju samo naivni. Ja to nisam", kaže Ristovski.

On dodaje da "ovog puta sluša svoj razum".

"A on mi kaže sledeće: kako mogu da vjerujem da će gospodin Janković, kako sam kaže, vratiti osmjeh na lice Srbije, kada ga nikada nisam vidio da se nasmijao, kako da vjerujem Jeremiću, koji je samo na proputovanju kroz Srbiju i, čim izgubi 2. aprila, nestaće negdje u belosvjetskim institucijama koje su dobro plaćene", smatra Ristovski.

Kaže da je zato njegovo opredjeljenje u tom smislu "jasno i nedvosmisleno".

Vučić: Na ivici pobjede i poraza

Najavio je da će Vučića podržati u govoru na završnom mitingu 24. marta u Areni.

"Aleksandar Vučić ima snagu i spremnost da se žrtvuje za bolju Srbiju. On to pokazuje svojim djelom. Ja to cijenim. Volim tu energiju koju emituje. On je borac, za razliku od drugih, koji su mrsomudi", ocijenio je Ristovski.

On smatra da su "današnji političari prekratko na sceni da se ocjenjuje njihova istorijska uloga".

"Jedini ozbiljan političar je danas Aleksandar Vučić. To pokazuje svojim diplomatskim autoritetom koji ima u inostranstvu. Kakva će biti njegova uloga u istorijskom smislu, vrijeme će tek pokazati", naveo je Ristovski.

Na konstataciju novinara da će mnogi njegovu podršku Vučiću "shvatiti kao poruku da želi mjesto ministra kulture", odgovorio je smjehom.

"Mnogi glumci su bili ministri kulture. Nemam te ambicije", kazao je Ristovski.

Bonus video: