SPS traži ostavke članova REM zbog zabrane spota Aleksandra Vučića

Srpska napredna stranka (SNS) ocijenila je ranije danas kao skandaloznu odluku REM-a o zabrani emitovanja predizbornog spota predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića u kome se čuju povici "Vučiću, pederu", ali je najavila da će je poštovati
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2017. 18:45h

Socijalistička partija Srbije (SPS) zatražila je večeras da svi članovi Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) podnesu ostavke poslije odluke da zabrane emitovanje predizbornog spota predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića u kome se čuju povici "Vučiću, pederu".

SPS je u saopštenju ocenio da se REM "tom zabranom ponio ne kao regulatorno tijelo, nego kao ideološka komisija iz vremena staljinističkih čistki".

"To i nije čudo kada se zna da su članovi REM-a uglavnom dosovci koji drugačije i ne umiju da se ponašaju, nego kao komesari koji se na ovaj način direktno miješaju u kampanju, i to za račun svojih kandidata. Oni bi da opet vrate Srbiju u vreme zabrana i moralno političke podobnosti. Zato se ovaj skandal može riješiti samo na jedan način, ostavkom svih članova REM-a", piše u saopštenju.

Srpska napredna stranka (SNS) ocijenila je ranije danas kao skandaloznu odluku REM-a o zabrani emitovanja predizbornog spota predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića u kome se čuju povici "Vučiću, pederu", ali je najavila da će je poštovati.

"Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sjede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cijenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot Srpske napredne stranke 2012. godine", piše u saopštenju SNS-a.

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) naložio je danas medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje "Vučiću, pederu".

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da "oglasna poruka ne smije da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim".

Bonus video: