Srpska ministarka pravde usred kampanje otvorila lift bez dozvole

Ministarka je boravila dva dana u Užicu i njena vizita „sasvim slučajno“, podudarila se sa predsjedničkom kampanjom naprednjaka, koji sa socijalistima predvode vlast u tom gradu
365 pregleda 8 komentar(a)
Nela Kuburović, Foto: Facebook
Nela Kuburović, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.03.2017. 09:18h

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović, u društvu svog stranačkog kolege i gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića (SNS), prisustvovala je prekjuče svečanom puštanju u rad lifta za osobe sa invaliditetom, majke sa djecom u kolicima, bicikliste, rekreativce u tom gradu. Time je nastavljena praksa da, tokom predizbornih kampanja i sličnim prigodama, najviši državni funkcioneri po Srbiji puštaju u rad liftove i semafore i na taj način ukazuju na „velike uspjehe“ vlasti - piše Danas.

List navodi da lift još nema upotrebnu dozvolu, ali je, kako se čulo, podnijet zahtjev za njeno izdavanje.

Ministarka je boravila dva dana u Užicu i njena vizita „sasvim slučajno“, podudarila se sa predsjedničkom kampanjom naprednjaka, koji sa socijalistima predvode vlast u tom gradu.

Osim Kuburović, takođe „sasvim slučajno“, Užice su za nekoliko proteklih dana posjetila još dva ministra. U ponedeljak je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede prvi put za svog mandata došao u grad i sastao se sa gradskim rukovodstvom i poljoprivrednicima. U srijedu je dolazio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je prisustvovao okruglom stolu „Finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave” - navodi Danas.

List podsjeća da državni funkcioneri aktivno ukazuju na „velike uspjehe vlasti“ i van predizborne kampanje, pa su u prethodnih godinu dana vrijedno otvorili nekoliko semafora, rampi za invalide i drugih značajnih elemenata urbane opreme.

Praksu otvaranja liftova započeo je Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja još 24. aprila 2015. godine. On je tada otišao čak u Apatin kako bi svečano otvorio novi lift u Domu za stare i penzionere. Za otvaranje renovirane ograde oficirskog doma u Novom Sadu, 5. oktobra 2016. godine, bilo je potrebno prisustvo čitave vojne delegacije koju su sačinjavali general, major i kapetan, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, a pridružio im se i direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejan Mandić - preduzeće koje je izvodilo ove zahtevne radove.

Nedugo nakon toga, 18. oktobra 2016. na drugom kraju Srbije, u Kraljevu, svečano je proslavljeno i puštanje u rad semafora kod Hale sportova. Ovaj epohalan događaj svojim prisustvom uveličao je i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić u društvu direktora javnog preduzeća koje je semafor postavljalo. Radnici su tom prilikom razvukli i produžni kabl kako bi semafor bio uključen u trenutku kada ga kamere fotografišu – podsjeća Danas.

Bonus video: