Srbija: Otkazali koncert zbog pjesme "Diktatore", pa uhvaćeni u laži

Iz grupe Dža ili Bu iznose jasne dokaze o tome da je GKC Užice zakazao ovaj nastup i dostavljaju linka gde se jasno vidi da je GKC Užice postavio događaj i najavio njihov nastup
72 pregleda 1 komentar(a)
Dža ili bu, Foto: Facebook
Dža ili bu, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.03.2017. 15:00h

Gradski kulturni centar (GKC) Užice koji je otkazao naš nastup iz političkih razloga i objavio saopštenje u kome se kaže da koncert nije ni bio zakazan, saopštila je srpska rok grupa "Dža ili Bu".

"Razlog je najverovatnije pjesma "Diktatore" koja se nalazi na našem posljednjem albumu "Sedma Sila". Ali nažalost u laži su kratke noge", poručili su iz ovog benda.

GKC je u svom saopštenju naveo da koncert grupe "Dža ili bu" nije ni bio zakazan.

"Povodom neistinitih navoda u pojedinim medijima u vezi neodržavanja koncerta grupe ”Dža ili bu” želimo javnost da obavijestimo da koncert ove grupe nije bio zakazan pa samim tim nije ni mogao biti otkazan kako je to objavljeno u pojedinim medijima. GKC je dogovarao termin koncerta sa predstavnicima ovog muzičkog sastava, ali konačan dogovor nije postignut. Grad Užice je uvijek bio otvoren za slobodno umjetničko izražavanje u svim poljima, pa i u muzici. Važno je pomenuti da je grupa "Dža ili bu" 2013. godine gostovala u GKC-u, a ovom prilikom još jednom sa zadovoljstvom pozivamo ovaj sastav da nastupi u Užicu u prvom slobodnom terminu", saopšteno je iz GKC Užice.

Iz grupe Dža ili Bu iznose jasne dokaze o tome da je GKC Užice zakazao ovaj nastup i dostavljaju linka gde se jasno vidi da je GKC Užice postavio događaj i najavio njihov nastup: https://allevents.in/u%C5%BEice/dza-ili-bu-gkc-uzice-11-03-2017/1058157790955749#.

Ukoliko dođe do brisanja ovog dokaza grupa "Dža ili bu" je prikazala i printskrin stranice.

Bonus video: