Vučić: Nije naš zadatak da zapošljavamo ljude već da stvorimo uslove da se oni zaposle

Naveo je da to bio i njegov odgovor ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović koja mu je nakon što joj je čestitao Dan žena rekla da nije njen posao da prima čestitke već da zapošljava ljude
11 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.03.2017. 10:35h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najvažniji zadatak Vlade da omogući razvoj privatnog sektora, kako bi postao konkurentan i zapošljavao sve više ljudi.

"Nije naš zadatak da zapošljavamo ljude već da stvorimo uslove da se oni zaposle", rekao je Vučić je na 24. Kopaonik biznis forum.

Naveo je da to bio i njegov odgovor ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović koja mu je nakon što joj je čestitao Dan žena rekla da nije njen posao da prima čestitke već da zapošljava ljude.

Vučić je istakao da su porazni rezultati istraživanja koje je pokazalo da samo šest odsto ljudi u Srbiji misli da su oni odgovorni za traženje posla.

"To je porazno i zato još dugo nećemo moći da napravimo onako velike rezultate kakve bismo mi željeli", ocijenio je premijer i dodao je dobro što stopa nezaposlenost u Srbiji prepolovljena i sada je oko 13 odsto.

Istakao je da je Srbiji potrebna reforma obrazovanja i da su rijetke srpske kompanije koje prihvataju program dualnog obrazovanja, jer privredi treba upotrebljivije znanje.

Vučić je rekao da očekuje da ove godine Srbije napreduje na Duing biznis listi Svjetske banke za još deset do 15 mjesta, što je rezultat reformi koje su počele posle 2014. i najtežih poplava koje su zadesile Srbiju u njenoj istoriji.

Kopaonik biznis forum, koji je juče počeo, okuplja više od 1.000 stručnjaka, privrednika, predstavnika vlasti, međunarodnih institucija i diplomata.

Organizatori tog skupa su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pokrovitelj je predsjednik Vlade Srbije.

Bonus video: