Tadić: Jeremić i Janković da oforme zajedničko tijelo za praćenje izbora

Tadić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je vrlo važno da dođe do formiranja takvog tijela i sinergije u djelovanju tokom izbornog procesa zbog moguće izborne krađe
0 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: EPA/Paul Klieven
Boris Tadić, Foto: EPA/Paul Klieven
Ažurirano: 07.03.2017. 12:05h

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas izborne štabove Vuka Jeremića i Saše Jankovića da naprave koordinaciono tijelo koje će pratiti sve izborne radnje tokom predsjedničkih izbora koji će biti održani 2. aprila.

Tadić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je vrlo važno da dođe do formiranja takvog tijela i sinergije u djelovanju tokom izbornog procesa zbog moguće izborne krađe.

"Imamo dovoljno razloga da ne vjerujemo u dobru namjeru vlasti na ovim izborima, prije svega kada su u pitanju institucije koje treba da prebrojavaju glasove i zato predlažem izbornim štabovima da naprave zajedničko koordinaciono tijelo koje će pratiti sve izborne radnje", rekao je Tadić.

On je naveo da je u Uputstvo za sprovođenje izbora koje je RIK usvojio prvi put unet član koji omogućava predstavniku Republičkog zavoda za statistiku da zajedno sa koordinatorom RIK-a ispravi logičko-računske omaške, što može dovesti do zloupotreba.

"To je presedan koji nije u saglasnosti sa zakonom", istakao je Tadić dodajući da u zapisnicama ne bi smjelo biti nikakvih grešaka.

Bonus video: