POSJETU NASTAVLJA U PREŠEVU

Predsjednik Albanije Nišani stigao u Bujanovac, priređen svečani doček

Prema procjenama, ispred zgrade opštine je više od 1.000 građana koji su Nišanija pozdravili mahanjem albanskim zastavicama
10 komentar(a)
Bujar Nišani, Foto: Screenshot (Twitter)
Bujar Nišani, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 07.03.2017. 12:20h

Predsjednik Albanije Bujar Nišani stigao je u Srbiju danas nešto posle 12.00 časova čime je započeo jednodnevnu posjetu opštinama Bujanovac i Preševo gdje živi većinski albansko stanovništvo.

Nišanija su ispred zgrade opštine dočekali predsjednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i predsjednik SO Bujanovac Jonuz Musliju koji je i predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca.

Ispred zgrade opštine Nišaniju je upriličen i svečani doček a članovi KUD iz Bujanovca nosili su albansku narodnu nošnju.

Prema procjenama, ispred zgrade opštine je više od 1.000 građana koji su Nišanija pozdravili mahanjem albanskim zastavicama.

Prema protokolu, predsjednika Albanije očekuje razgovor sa lokalnim albanskim političkim liderima u kabinetu predsjednika opštine Bujanovac nakon čega bi trebalo da posjeti OŠ "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu.

U 15.30 Nišani posjetu nastavlja u Preševu, gdje će se u Domu kulture "Abdula Krašnica" obratiti, kako se očekuje i građanima Preševa.

Na ulicama Bujanovca nije vidljivo pojačano policijsko obezbjeđenje, ali se pretpostavlja da su mjere obezbjeđenja pojačane policajcima u civilu.

Preporučujemo za Vas