LIDER DJB NIJE ZADOVOLJAN PRILIVOM GLASOVA GRAĐANA ZA KANDIDATURU

Radulović: Uslovi nijesu jednaki za sve, problem sa notarima

On je procijenio da za dan notar može da ovjeri do 200 potpisa, a oni koji za dan imaju više hiljada glasova "znači da imaju privilegije, odnosno da imaju više notara"
0 komentar(a)
Saša Radulović, Foto: Betaphoto
Saša Radulović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.02.2019. 15:21h

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da je zadovoljan prilivom glasova građana za kandidaturu ali i da postoji ozbiljan problem sa notarima.

Radulović je novinarima u Smederevu rekao da je "očigledno da pravila i uslovi nijesu jednaki za sve" i objasnio da je prvog dana skupljanja potpisa pokret "Dosta je bilo" imao dva notara a drugog dana 12 notara, ali samo za dio radnog vremena.

On je procijenio da za dan notar može da ovjeri do 200 potpisa, a oni koji za dan imaju više hiljada glasova "znači da imaju privilegije, odnosno da imaju više notara". 

Radulović je naglasio da će, "naravno skupiti potpise" i objasnio da je "kampanja referendum protiv Aleksandra Vučića". 

"Kampanja nije za jednog, drugog ili petog kandidata, nego je zaista referendum protiv Vučića... Mi to nismo birali nego je Vučić tako napravio medijskim mrakom i načinom na koji vodi državu. Zato sada vodimo medijsku trku jer smo vidjeli da ova dva kandidata (Vuk Jeremić i Saša Janković) koji su trčali do sada nijesu u stanju da animiraju biračko tijelo i prijetila je pobjeda Aleksandra Vučića u prvom krugu", rekao je on. 

Radulović je rekao da bi pobjeda Vučića značila još pet godina mraka u Srbiji i dodao da je cilj "Dosta je bilo" da to spriječi. 

On je dodao da "istrošeni političari" smanjuju izlaznost jer su glasači nepovjerljivi i uzdržani. 

"Naš cilj nije fotelja na Andrićevom vencu, naš cilj je da pobijedimo Vučića. A to možemo samo ako dođemo do drugog kruga jer je Vučiću znatno pala podrška. Biračko tijelo je uzdržano, apstinencija je velika, čak i među našim glasačima, pogotovu kada je trka sa više kandidata, jer glasači ne vjeruju da je promjena moguća", zaključio je Radulović.